Saturday, 23. June 2018

Reportazh

Një javë nga ngjarjet në Kumanovë – Fotoreportazh

Shkatërrimi në Kumanovë në 19, gjegjësisht 27 pamje Prej një jave opinioni po përpiqet të kuptojë çfarë ndodhi atë agim dhe gjithë ditën në një...

Një platformë pa grada dhe viza

30 artistë figurativ shqiptarë prezantohen pranë 30 kolegëve të tyre nga bota. Për dy javë rresht, në një qendër të rrallë grafike në Cyrih.

Më shumë diversitet në Parlamentin e Zvicrës

Më 9 maj 2015 migrantët e Partisë Socialdemokrate të Zvicrës prezantuan dhe aprovuan manifestin e promovuar për zgjedhjet e ardhshme parlamentare të 18 tetorit...

Një projekt zvicerano-shqiptar me agjendë të ngjeshur

Një rrjet specialistësh të fushave të ndryshme nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia e njohin shkollën zvicerane në teori dhe praktikë. Agjendë zvicerane me punë...

«Vatra», frymëzim atdhetar i gjeneratave

Njëra ndër organizatat më aktive të Diasporës shqiptare është «Vatra» e Amerikës. Prej 105 vjetësh ajo është në këmbë për mbarëvajtjen e punëve të...

Apel për kurajo dhe qytetari

Tema e takimit të radhës së shoqatës «Parandalo» ishte aspak më e thjeshtë se ajo e paragjykimeve dhe racizmit. Shoqata gjenë gjitmonë ligjërues kompetentë...

‹Ëndrra amerikane› në Zvicër

Një debat politik me të rinjtë e partive kryesore zvicerane i prezentoi një komuniteti studentor ofertën e tyre zgjedhore. Nikoqire e takimit ishte Shoqata...

Një histori me mbret

Fate njerëzish të ‹vegjël› fitojnë vëmendjen e botës. Falë një fotografi, por edhe kurajës së njërës palë dhe mirënjohjes së tjetrës. Kujtim SHABANI Në vigjilje të...

«Shota» e Zvicrës shkëlqen në festivalin e emigrantëve në Luksemburg

Në festivalin kushtuar emigrantëve, po merrnin pjesë edhe shkrimtarë, piktorë e skulptorë shqiptarë. Artistët shqiptarë lanë përshtypjet më të mira. Teksti e Fotot Rexhep RIFATI Luksemburg,...

Lidhja e Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë festoi dhe 7 dhe 8 Marsin

Festimi i 7 dhe 8 marsit – Ditës së Mësuesit dhe asaj të nënave – më së shumti i shkon Lidhjes së Arsimtarëve dhe...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.