Donnerstag, 26. April 2018

Reportazh

Toleranca në provë: Shqipëria përballë sfidës së radikalizmit

A është tradita e vjetër e bashkëjetesës fetare në rrezik nga rritja e një rryme të Islamit, haptazi armiqësore me besimet e tjera?

Gjendja e bunkerit muze pas zjarrvënies nga protestuesit

Një grup protestuesish të opozitës i vunë zjarrin dhe dëmtuan bunkerin që po ndërtohej pranë Ministrisë së Transportit, një projekt i qeverisë që opozita e ka denoncuar si nostalgji për ish-liderin komunist, Enver Hoxha. Këto janë fotot e gjendjes së bunkerit pas ngjarjeve të sotme.

Policia pa staf dhe hard-disqe; hetimet kundër krimit të organizuar në rrezik

Një letërkëmbim mes dy zyrtarëve të lartë të policisë shqiptare zbulon degradimin e laboratorit të ekzaminimeve kompjuterike; një sektor që punon në mungesë stafi dhe fondesh, duke vënë në rrezik hetime të komplikuara kundër krimit të organizuar.

Fillon gjykimi për rastin e Kumanovës

Në Shkup filloi seanca e parë vlerësuese për rastin e Kumanovës ku 29 persona, shumica nga Kosova, akuzohen për terrorizëm. Avokatët thonë se akuza është e pabazë, ndërsa familjarët nuk i besojnë drejtësisë maqedonase. Ata kërkojnë gjykim ndërkombëtar, si dhe transferimin e të afërmive të tyre në burgjet e Kosovës.

Çka thotë Kurani për gratë

Kur korrespondentja nga Lindja e Mesme, Carla Power, nisi ta studionte Kuranin me një dijetar konservator islam, nuk priste se do të mësonte se aty askund nuk bëhet thirrje për shtypje të grave – ose se islami ka histori të pasur të lidereve femra që janë harruar.

Asnjë gjurmë nga katër fëmijët e zhdukur në Maqedoni

Brenda 25 ditëve, në vitin 2010 në Maqedoni janë zhdukur tre fëmijë. Vitin e kaluar pa asnjë gjurmë është zhdukur edhe një i mitur 16 vjeçar poashtu nga Kumanova. Për pesë vite nuk ka asnjë informatë për fatin e tyre.

Suksesi i ligjit të dekriminalizimit peng i vullnetit politik

Edhe pse projektligji që kërkon t’i mbajë kriminelët jashtë parlamentit fitoi mbështetjen e të gjithë spektrit politik, shumë dyshojnë se ai nuk do të mjaftojë për ta pastruar politikën shqiptare nga elementët kriminalë.

Elita shqiptare dështoi t’i japë fund tranzicionit

Shqipëria ka kryer hapa të rëndësishëm zhvillimi, por ekspertët thonë se liderët politikë të vendit duhet të bëjnë më shumë për të konsoliduar demokracinë dhe për t’i dhënë fund procesit të tranzicionit.

Mostari, qyteti që Daytoni e shndërroi në deponi

Njëzetë vjet pas marrëveshjes paqësore në Bosnjë, Mostari - dikur emblemë e shpresës - është shndërruar në simbol të stagnimit: kroatët në njërën anë, boshnjakët në tjetrën, dhe, po, minj gjithkah, shkruan «Foreign Policy Magazine».

Imami i inatosur reagon ndaj atentatit

Pas vrasjes së dy ushtarëve në Sarajevë, një imam i drejtohet publikut me një letër të zjarrtë kundër islamistëve.
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

7,668FansaPëlqeje
201NdjekësNa Ndjek
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.