Donnerstag, 18. Januar 2018

Prindi & Fëmija

Presioni për sukses i sëmur nxënësit

Nxënësit vuajnë nga stresi dhe vështirësi me gjumin. Ata përdorin barëra kundër dhimbjeve. Një ekspert i shkollave kërkon më pak testime.

Fëmijët që nuk lëvizin, rriten më pak

Kush lëviz pak në fëmijëri, nuk e shfrytëzon të gjithë potencialin që ka për t’u rritur - thonë shkencëtarët në Zvicër.

Statusi profesional varet nga prejardhja familjare

Zgjedhja e profesionit përcaktohet nga prejardhja familjare dhe statusi social. Kështu thotë një studim mbi sfondin arsimor të zviceranëve. Cili është edhe roli i sfondit të emigrantit në udhëtimin shkollor të qytetarëve?

Banimi në afërsi të autostradës e rrit rrezikun e kancerit te fëmijët

Rreziku i prekjes nga leokemia është më i madh tek fëmijët që banojnë në afërsi të autostradës, se sa tek ata që rriten më larg nga aty. Kështu sugjeron një studim shkencor.

Lëngu i portokallit është më i shëndoshë se vet portokalli

Kush pi më shumë lëng portalli nga çka han portokaj nuk duhet të merakoset. Sepse: Kjo bën më mirë se sa ngrënia e vetë frutit të portokallit.

Familja kosovare mes modernes dhe tradicionales

Pas luftës shoqëritë pësojnë ndryshime në strukturën e tyre - në përgjithësi në organizimin e familjes. Gjithashtu edhe shoqëria kosovare ka pësuar ndryshime të mëdha në organizimin e saj. Mirëpo, një ndikim të madh në zhvillimin e familjes po luan stagnimi ekonomik, mungesa e një jete normale sociale, traditat dhe zakonet e shoqërisë shqiptare.

«Më shumë hapësirë për ne!»

«Pro Juventute» e kritikon mungesën evendeve të përshatshme për fëmijët. Kjo ka ndikim negativ në zhvillimin e tyre.

100’000 fëmijë me prindër alkoholikë

Fëmijët nga familje me probleme varësie janë më të rrezikuar që më vonë të bëhen vetë të varur. Fondacioni «Varësia Zvicër» lanson një fushatë për familjet me probleme të këtilla.

Fëmijët zviceranë kampionë të leximit

Përkundër vërshimit të telefonave mobil dhe kompjuterëve në përditshmërinë shtëpiake, fëmijët zviceranë lexojnë gjithnjë e më shumë në kohën e lirë.

Kush dëshiron të jetojë gjatë, duhet të hajë më pak

Çfarë kulture ushqimi duhet të krijojmë? Çfarë efekti ka agjërimi? Përse është i rëndësishëm ushqimi i shëndoshë? Cili është ky? A duhet patjetër të konsumojmë ushqim bio? Këtyre dhe pyetjeve të tjera u përgjigjet André Kleinridders, biolog molekular për «Frankfurter Allgemeine Zeitung.» Këtu një përmbledhje e saj.
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

7,539FansaPëlqeje
183NdjekësNa Ndjek
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.