Sunday, 23. September 2018

Prindi & Fëmija

Fëmijët e veshur me «Gucci» e «Prada» lozin pranë përroskës që bart ujërat e...

Çfarë të ndërmarrin prindërit me fëmijët e tyre në fundjavë? Kërkojnë hapësira të gjelbërta, ku më të vegjlit mund të lozin pa qenë të mbikëqyrur pandërprerë nga fëmijët. Por, edhe aty ku ka hapësirë të mbyt duhma e rëndë e kanalizimit si në një lokal të njohur në një lagje të Prishtinës. Ndërkohë me rastin e ditës së fëmijëve politikanët e nivelit më të lartë sërish thanë se fëmijët janë ardhmëria jonë. Këtë e thanë po ata politikanë që shkatërrojnë si jetën tonë, ashtu edhe atë të fëmijëve.

Blogerja kroate jeton Ëndrrën Amerikane falë YouTube

«Kam kaluar shumë gjëra gjatë jetesës në SHBA, por jam tashmë në atë pikë ku mund të them me pastërti se kam krijuar një...

Fëmijët e përkëdhelur dështojnë më shpesh

Një studim i ri tregon se fëmijët të cilët gëzojnë kujdes permanent dhe lavdërohen tepër, kanë më pak shanse në jetë.

Koha të ndryshojmë kulturën e dashurisë për alkoolin në Ballkan

Sipas shumë analistëve ndërkombëtarë (dhe në fakt, vetë autoriteteve tona të shëndetit), zakonet ballkanase të të pirit janë shumë të pashëndetshme. Aq shumë saqë janë një shkak i shqetësimit të thellë për shumë persona.

Me libra në shtëpi fëmijët fitojnë më shumë në të ardhmen

Sa më shumë që iu qasen librave në moshë të re, aq më shumë fitojnë burrat më pas në jetë. Kështu kanë zbuluar shkencëtarët italianë.

Fitoni nga mbi 1’000 franga në vit!

E drejta zvicerane tatimore ofron mundësi të shumta legale për të paguar më pak tatime. Aq më me rëndësi është t’i njohësh dhe t’i përdorësh ato në dobinë tënde. Që ta shihni se si mund të kurseni edhe ju dhe t’i financoni ëndrrat tuaja, po i shtjellojmë dy shembuj.

Prindërit shtyhen për nota më të mira për fëmijët e tyre

Prindërit kërkojnë nota më të mira për fëmijët e tyre duke i vënë nën presion mësuesit. Dhe, këta të fundit lëshojnë pe për të shmangur konfliktet.

Dhunë – duhet thyer heshtja sa nuk është bërë vonë

Për pesë deri dhjetë për qind të nxënësve në Zvicër shkolla është një tmerr. Viktimat e dhunës në shkolla shpeshherë vuajnë në heshtje dhe duhet të jetojnë me pasoja afatgjata. Ndërkohë që specialistët rekomandojnë forcimin e preventivës nëpër shkolla.

Personat e ekstrovertuar fitojnë ndjeshëm më tepër

Mediat izvicerane i bëjnë jehonë një studimi të huaj, i cili postulon që më shumë rrogë kanë njerëzit e ekstrovertuar dhe që e kërkojnë kontaktin.

Deri 15 vjeç të mbarë, pastaj të mbrapshtë

Analiza më e re e shprehive të varshmërisë paraqet një gjendje joideale. Sidomos te të rinjtë e rritur.
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.