Për Kolegjin Françeskan të Shkodrës
Veshë me zhgun, me litár ngjeshun,
U thaçë prindve: lamtumirë!
Sot prej gëzimesh s’botës i zdeshun,
Te Sh’Françesku gjeta hirë;

Dhe po shkoj në shkollë t’vorfnís
Me u bâ Frati i Shqiptarís;
Dhe atje mbasi t’kemë mësue,
Dhe kur t’bâhem Meshatár,

Do t’dal Shqip me predikue
Gjithkah janë Vëllazënt Shqiptarë:
Me u mësue Ligjin e Dashtnís.
Se jam Frati i Shqiptarís.