Pas suksesit në Bruksel me Kosovën, Serbia në nëntor fillon bisedat me BE-në
Ministrja serbe pa portofol e ngarkuar për integrimet evropiane Jadranka Joksimoviq ka deklaruar se në nëntor ose në dhjetor mund të hapen, njëkohësisht, dy kapituj negociatash të Serbisë për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Sipas fjalëve të saj, të cilat i përcjell agjencia serbe e lajmeve Beta, transmeton Koha.net, pas suksesit të negociatave Beograd- Prishtinë,nuk është e përjashtuar që të hapen kapitujt 35 për normalizimin e marrëdhënieve me Prishtinën dhe kapitulli 32 për kontrollin financiar.

“Së do të na arrijnë komentet e Bashkimit Evropian në versionin e tretë të planeve të aksionistë cilët kusht për hapjen e këtyre kapitujve “, ka thënë Joksimoviq e cila është optimiste për përparimin e Serbisë në rrugën drejt Bashkimit Evropian.

© KOHA

Ministrja serbe pa portofol e ngarkuar për integrimet evropiane Jadranka Joksimoviq ka deklaruar se në nëntor ose në dhjetor mund të hapen, njëkohësisht, dy kapituj negociatash të Serbisë për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Sipas fjalëve të saj, të cilat i përcjell agjencia serbe e lajmeve Beta, transmeton Koha.net, pas suksesit të negociatave Beograd- Prishtinë,nuk është e përjashtuar që të hapen kapitujt 35 për normalizimin e marrëdhënieve me Prishtinën dhe kapitulli 32 për kontrollin financiar.

“Së do të na arrijnë komentet e Bashkimit Evropian në versionin e tretë të planeve të aksionistë cilët kusht për hapjen e këtyre kapitujve “, ka thënë Joksimoviq e cila është optimiste për përparimin e Serbisë në rrugën drejt Bashkimit Evropian.

© KOHA