(Pa titull)

Hannah Arendt, filozofe. Foto: Hannah Arendt Private Archive.Asnjë fjalë s’çan errësirën –
Asnjë zot s’ngre dorën –
Kudo ku shikoj
Një vend që ngushtohet.
Asnjë trajtë që zbërthehet,
Asnjë hije që luhatet.
Dhe përherë dëgjoj:
Tepër vonë, tepër vonë.

Përktheu: E.R.