Në ëndërr

Foto: ShutterstockNdarjen tonë të ftohtë e të nxirë,
Si dhe ty, do ta mbart unë rish.
Përse qan? Nëma dorën më mirë
Dhe premto që në ëndërr të vish.

Jam me ty si një gjëmë me një gjëmë…
Më për ne s’ka në botë takim.
Vetëm n’orë mesnate ti bëmë
Përmes yjeve një ngjatjetim.

15 shkurt 1946

Përktheu: Aurel Plasari