NASA publikon zbulimin e madh – në Mars ka ujë të rrjedhshëm

Uji në gjendje të lëngshme rrjedh nëpër kanione dhe në mure krateresh gjatë muajve të verës në Mars. Kështu kanë thënë shkencëtarët e NASA-s që thonë se ky zbulim ngre dyshime se në këtë planet ekziston një formë jetese.
Fotografitë e shkrepura nga orbita e Marsit shfaq shkëmbinj, mure të thikta të luginave dhe kratereve, të mbuluara me rrjedha verore uji, raporton Koha.net.

Shkencëtarët nuk janë të sigurt se nga vjen uji, por dyshojnë se mund të del nga akulli nën sipërfaqen e Marsit.

Një prej shkencëtarëve kyç të këtij zbulimi ka thënë se në Mars dikur ka pasur jetë siç ka sot jetë në Tokë, por se diçka ka ndodhur me kalimin e viteve.