Thursday, 15. November 2018

Mendim

Për Diasporën e keqkuptuar

Nga Vjosa MUSLIU Muajt e verës, si gjithmonë, do ta sjellin karvanin e gjatë të Diasporës kosovare që kthehet «atje poshtë». Përpos doganave e kompanive...

Gazetari me gurkali

Banditë me kompjuterë që prodhojnë mjegull: nuk ka fjalë të tjera për t’i përshkruar një pjesë të me-nder-me-thënë gazetarëve që kryesisht përmes portaleve të...

Kush na e ka fajin?

Nga Shpëtim POLLOZHANI*   Këtë shkrim do ta filloj me thënien e Shekspirit «kur një i verbër i udhëheq të marrët» dhe do të vazhdoj me...

Fshihen nga evidenca mbi 200 mijë shqiptarë

Nga Shpëtim POLLOZHANI* Derisa maqedonasit prodhojnë mbi 100 mijë letranjoftimi fantome (sipas bombave të fundit të kryetarit rë opozitës) dhe shfrytëzojnë mbi 200 mijë votues...

Shqiptarët e Maqedonisë Antike

Nga Shpëtim POLLOZHANI* Ne shqiptarët e Maqedonisë Antike (FYROM), kemi energji pozitive të pamatshme. Kemi qindra itelektualë, mendimtarë dhe veprimtarë, të cilët janë duke e...

Përsëri për fëmijët

Edhe një herë për fëmijët. Për fëmijët – gjithmonë! Ka vetëm pak javë nga vdekja e një njëmbëdhjetëvjeçari në Kosovë, për të cilin u fol...

Thika e një shqiptari dhe kufiri i lirisë së mendimit

Eksponentë të partisë ultrakonservatore zvicerane SVP gjobiten me kusht për shkak të diskriminimit racial të shqiptarëve në Zvicër. Ky është lajm i mirë, sepse...

«Kosovarët duan të identifikohen me Zvicrën»

Me vite të tëra revista djathtiste zvicerane «Weltwoche» i ka përshkruar shqiptarët në Zvicër si tipa problematikë, si plaçkitës të sigurimeve sociale, si të dhunshëm dhe jolojalë ndaj shtetit zviceran. Fatkeqësisht ka edhe të tillë. Por, në numrin e fundit kjo revistë, për herë të parë pas shumë vitesh, boton një artikull afrimativ për shqiptarët dhe të bazuar në fakte. Një arsye për t’u gëzuar? Jo menjëherë.

Për fëmijët dhe qentë

Kur ndodhën ato incidentet e trishtuara në Kosovë, që qentë e shqyen një fëmijë, m’u kujtua një rast identik para disa viteve në Zvicër....

Selam dhe shalom!

Mbaroi edhe një cikël i dhunës në Lindjen e Afërt. Nuk mund të duroj pa uruar qysh në fillim që ky të jetë i...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.