Sunday, 16. December 2018

Mendim

Për librat që nuk u dogjën

Lexuesja nga Peja, librat e shkruara në një alfabet tjetër, shtëpia e shpëtuar dhe domosdoshmëria e çlirimit nga simbolika nacionaliste.   Nga Vjosa MUSLIU «Për shkak se...

Me DOKU:TECH duke sjellë të ardhmen më pranë

Nga Kushtrim XHAKLI*   Është tejet e vështirë të definohet se çfarë kërkohet për një audiencë të shkëlqyer, por është shumë e qartë që audienca është...

Tetova – një qytet në trishtim

Tre çerek ore që do të mbahen gjatë në mend. Një aleancë shiu dhe ere ua solli tetovarëve edhe një herë vitin 1979, kur...

Skënderbeu në seancën e Speciales

Qytetarët e Kosovës, të dëshpëruar me punën dhe angazhimin e UNMIK-ut dikur dhe të EULEX-it tash, nuk kanë iluzione se mund të bëhet diçka...

Përvëlimi për atdhe!

Udhëtimi me veturë nga Europa perëndimore në Ballkan është një tmerr i vërtetë. Dhe një leksion i mirë për të kuptuar përse Serbia, Maqedonia...

Zotni Branko e ka një ëndërr

Rrëfen shqiptari më i njohur i Rekës, pos Josif Bagerit, Branko Manoloski.   Nga Shpëtim POLLOZHANI Reka është një krahinë që përfshin territorin nga aty ku ndahen...

Një fantazmë sillet nëpër Europë

Një fantazmë sillet nëpër Europë. Janë siluetat e një lufte mizore në Lindjen e Afërt; janë karvanët e refugjatëve që, si në tregimet e...

Në detin e shqiponjave

«Mirë që këta të huajt që po vijnë gjithnjë e më shumë për pushime, nuk po i lexojnë këto gazetat tona se do të...

Rrofshin të gjitha paragjykimet tona!

Qëndron njeriu në rend para arkës së një dyqani, pret e pret për të paguar. Përpara gjendet një varg me maqedonas, kuptohet sllavë, dhe...

Janë gjithë ato vende që duhen vizituar…

Janë gjithë ato vende që duhen vizituar. Ku ka më shumë kënaqësi – në Majorka apo në Maldive, në Kanada apo në Tunizi; në...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.