Friday, 14. December 2018

Mendim

Flasin kështu, sepse kjo është kultura e tyre primitive

Platoni, filozof antik grek, dhe Heideggeri, filozof gjerman, pajtoheshin për një gjë: të menduarit është udhëtim. Gjatë udhëtimit çdokush e ka shansin të mësojë...

Sihariqi i heshtur

Në pamje të parë duket e thjeshtë. Në pamje të parë... Ka vetëm pak javë që në Zvicër kanë filluar procedurat për ligjin që në...

Habia zvicerane: hem shqiptar, hem normal!

Mbi raportimin shkel e shko mbi shqiptarët në disa mediume zvicerane.   Nga Enver ROBELLI E ka thënë vetë Voltaire: «Paragjykimet janë racionalizmi i palaçove». Një fotograf...

Industria për menaxhimin cinik të mjerimit

15 euro për një hamburger? Nga kriza e refugjatëve që po kalojnë nëpër Ballkan po përfitojnë shumë tregtarë të pashpirt.

Oj Kosovë, oj dasma ime!

Gjatë muajve të verës Kosova shndërrohet në një hapësirë që ekziston dhe vizitohet vetëm për t’u martuar dhe për t’u «rehatuar».

Si të shpëtohet Thethi

Shqipëria alpine po pret gjithnjë e më shumë turistë. Ky është lajmi i mirë. Lajmi i keq është që ende nuk ka një strategji...

Populli i lumtur në terr!

Në këtë vend nuk banon habia. Në këtë vend ka kuptim vetëm hajnia, plaçkitja dhe krimi i organizuar. Të jesh i përgjegjshëm në këtë...

Për Ohrin, princeshën dhe të tjerët

U mbushën 14 vjet nga Marrëveshja e Ohrit. Historikisht, ajo përbën Mont Everestin e arritjeve të shqiptarëve në Maqedoni. Ky vlerësim është pothuajse unanim....

Shqiptarët në Maqedoni kanë vlera, s’kanë sovranitet

Nga Shpëtim POLLOZHANI   Fjala sovranitet, në thelb, do të thotë autoritet, sundim, rregull dhe forcë. A kanë vallë shqiptarët autoritet në shtetin ku paguajnë taksat...

Për librat që nuk u dogjën

Lexuesja nga Peja, librat e shkruara në një alfabet tjetër, shtëpia e shpëtuar dhe domosdoshmëria e çlirimit nga simbolika nacionaliste.   Nga Vjosa MUSLIU «Për shkak se...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.