Tuesday, 18. September 2018

Mendim

Keqkuptime shqiptare për biçikletën

Ditë më parë u shënua dita botërore e qyteteve pa vetura. Në hapësirat shqiptare u rrihet gati shënimit dhe manifestimit të këtyre ditëve si...

Homazh për trëndafilin

Po zvetënohet kapitali social. Njerëzit po tëhuajësohen nga njëri-tjetri. Ky është derti që e kanë shoqëritë perëndimore. Fëmijët në një moshë të caktuar emancipohen...

Dy deputetë zviceranë në krah të shqiptarëve – këtu, atje, gjithkund!

Derisa dhjetëra shqiptarë të shtyrë kryesisht nga entuziazmi i tepërt kanë shpallur kandidaturat për deputetë në parlamentin e Zvicrës, dy figura të njohura politike...

Për shtatorin dhe shkollën

Rreth 29 mijë shkollarë të ri në Kosovë janë ulur për herë të parë në bankat shkollore me 1 shtator. Përtej luleve, kamerave, vizitave...

Ne dhe Demokracia

Në ditën botërore të Demokracisë, i pari i parlamentit të Kosovës, Kadri Veseli, ka shpërndarë fletushka për t’i njoftuar qytetarët e Republikës se nesër...

Flasin kështu, sepse kjo është kultura e tyre primitive

Platoni, filozof antik grek, dhe Heideggeri, filozof gjerman, pajtoheshin për një gjë: të menduarit është udhëtim. Gjatë udhëtimit çdokush e ka shansin të mësojë...

Sihariqi i heshtur

Në pamje të parë duket e thjeshtë. Në pamje të parë... Ka vetëm pak javë që në Zvicër kanë filluar procedurat për ligjin që në...

Habia zvicerane: hem shqiptar, hem normal!

Mbi raportimin shkel e shko mbi shqiptarët në disa mediume zvicerane.   Nga Enver ROBELLI E ka thënë vetë Voltaire: «Paragjykimet janë racionalizmi i palaçove». Një fotograf...

Industria për menaxhimin cinik të mjerimit

15 euro për një hamburger? Nga kriza e refugjatëve që po kalojnë nëpër Ballkan po përfitojnë shumë tregtarë të pashpirt.

Oj Kosovë, oj dasma ime!

Gjatë muajve të verës Kosova shndërrohet në një hapësirë që ekziston dhe vizitohet vetëm për t’u martuar dhe për t’u «rehatuar».
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.