Wednesday, 18. July 2018

Mendim

Parisi i shqiptarëve

Për kozmopolitët e izoluar dhe të palexuar.

Kryeministri i Kombëtares Shqiptare

Nga fundi i vitit fillon bilanci i 11-12 muajve të kaluar. Opinionistët e zgjedhin personin e vitit. Revista ekonomike amerikane «Forbes» tanimë e ka...

Valon Behrami shkëlqen edhe jashtë fushës së futbollit

Në fillim të viteve 70-të ambasadori i Zvicrës në Beograd e njoftonte qendrën në Bernë se punëtorët nga Kosova, që po vijnë në Zvicër,...

Opozita pa letër të vlefshme për lojë

Është ndjenjë e keqe kur në parim duhesh të jesh me opozitën, ndërsa praktikisht detyrohesh të jesh kundër saj. E natyrshme të jesh me...

Të pamëshirshëm kundër barbarisë

Para dhjetë muajsh terroristët islamikë sulmuan gazetën satirike franceze «Charlie Hebdo» dhe vranë 12 njerëz, redaktorë e karikaturistë. Cili ishte faji i tyre? Kishin...

Aty ku edhe mësuesi vjedh bagëti nuk ka ardhmëri

Dihet se korrupsioni është një fenomen edhe etnopsikologjik, prandaj si i tillë e bën shumë më të zorshme luftën kundër tij. Kjo i bie...

Në rastin e Kosovës Helmut Schmidt ishte në rrugën e gabuar të historisë

Helmut Schmidt ishte një personalitet mendjemprehtë. Por, ish-kancelari dhe publicisti gjerman nuk ishte i pagabueshëm. Qëndrimi i tij kundër intervenimit të NATO-s në Kosovë dhe Bosnjë-Hercegovinë ishte cinik.

Radikalizohen oficerët e ish armatës jugosllave

Më përpara do të kisha besuar se një deve mund të kalojë nëpër veshin e gjilpërës, se mund të radikalizohet Gëzim Ostreni. Edhe ky...

Serbia ime, spitali im!

1. «Zonjë, dyshojmë se keni shenja kancerogjene në qafë të mitrës. Duke qenë se mjeku ynë nga Shkupi është në Prishtinë, ju sugjerojmë që të...

Ra Ramushi

Ata që bëhen shumë gaz, bëhen të përgaztë. I tillë është bërë lideri i AAK-së Ramush Haradinaj. Si i tillë Haradinaj është bërë personi...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.