Montag, 23. Oktober 2017

Mendim

Populli i lumtur në terr!

Në këtë vend nuk banon habia. Në këtë vend ka kuptim vetëm hajnia, plaçkitja dhe krimi i organizuar. Të jesh i përgjegjshëm në këtë...

Për Ohrin, princeshën dhe të tjerët

U mbushën 14 vjet nga Marrëveshja e Ohrit. Historikisht, ajo përbën Mont Everestin e arritjeve të shqiptarëve në Maqedoni. Ky vlerësim është pothuajse unanim....

Shqiptarët në Maqedoni kanë vlera, s’kanë sovranitet

Nga Shpëtim POLLOZHANI   Fjala sovranitet, në thelb, do të thotë autoritet, sundim, rregull dhe forcë. A kanë vallë shqiptarët autoritet në shtetin ku paguajnë taksat...

Për librat që nuk u dogjën

Lexuesja nga Peja, librat e shkruara në një alfabet tjetër, shtëpia e shpëtuar dhe domosdoshmëria e çlirimit nga simbolika nacionaliste.   Nga Vjosa MUSLIU «Për shkak se...

Me DOKU:TECH duke sjellë të ardhmen më pranë

Nga Kushtrim XHAKLI*   Është tejet e vështirë të definohet se çfarë kërkohet për një audiencë të shkëlqyer, por është shumë e qartë që audienca është...

Tetova – një qytet në trishtim

Tre çerek ore që do të mbahen gjatë në mend. Një aleancë shiu dhe ere ua solli tetovarëve edhe një herë vitin 1979, kur...

Skënderbeu në seancën e Speciales

Qytetarët e Kosovës, të dëshpëruar me punën dhe angazhimin e UNMIK-ut dikur dhe të EULEX-it tash, nuk kanë iluzione se mund të bëhet diçka...

Përvëlimi për atdhe!

Udhëtimi me veturë nga Europa perëndimore në Ballkan është një tmerr i vërtetë. Dhe një leksion i mirë për të kuptuar përse Serbia, Maqedonia...

Zotni Branko e ka një ëndërr

Rrëfen shqiptari më i njohur i Rekës, pos Josif Bagerit, Branko Manoloski.   Nga Shpëtim POLLOZHANI Reka është një krahinë që përfshin territorin nga aty ku ndahen...

Një fantazmë sillet nëpër Europë

Një fantazmë sillet nëpër Europë. Janë siluetat e një lufte mizore në Lindjen e Afërt; janë karvanët e refugjatëve që, si në tregimet e...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

7,378FansaPëlqeje
174NdjekësNa Ndjek
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.