Kush

Foto: Shutterstock



Kush ka me më kujtue
kur të shkoj

As pëllumbat
që i kam ushqye
as plepat
para dritares sime
as parku verior
fqinji im i blertë

Miqtë e mi
një orë do të jenë të pikëlluem
dhe do të më harrojnë

kam me pushue
në trupin e tokës
ajo ka me më shndërrue
dhe harrue

(Përktheu: Enver ROBELLI)