Monday, 24. September 2018

Zvicër

Kopshte familjare për gratë refugjate

Agjenda e Cyrihut për 15 gusht 2014 Te Triemli (çdo të mërkurë) dhe në Schwamendingen (çdo të premte) gratë mund të mbjellin së bashku perime,...

Aplikacionet për azil në Zvicër po rriten

Ambasadori i Posaçëm për Migracionin, Eduard Gnesa, sqaron arsyet përse shtohen kërkesat për azil. 2'911 kërkesa për azil janë dorëzuar në korrik të këtij viti...

Spektakël teatral 14 – 31.08. 2014

 Agjenda e Cyrihut për 14 gusht Grupe teatrale dhe grupe valltarësh nga e gjithë bota tregojnë krijimtari të shumta në vende të ndryshme në Cyrih....

Aksident hekurudhor në Zvicër

Një tren del nga binarët. Njëmbëdhjetë persona janë lënduar. Asnjë i humbur. Treni i aksidentuar udhëtonte nga St. Moritz në drejtim të Chur. Ai ka...

Kroacia përfiton 45 milion franga nga Zvicra

Konfederata Helvetike ka vendosur të përkrahë Koacinë me një kontribut prej 45 milion frangave zvicerane. Ajo me këtë dëshiron të rikuperojë edhe marrëdhëniet me...

Agjenda e Cyrihut për 13 gushtin

Java muzikore e Winterthurit (13.-24.08.) Në tre vende kryesore, në mes të qendrës së vjetër të Winterthurit, vizitorët mund të shijojnë muzikë, kinema të hapur,...

Agjenda e Cyrihut për 12 gushtin

«Vendi këtu!» – Projekt i pushimeve verore Në Fermën për fëmijë të qendrës Komunitare Wipkingen, për dy javë gjatë pushimeve të verës ka vend për...

Kryeministri zviceran angazhohet për të drejtat e njeriut

Didier Burkhalter promovon iniciativën «Demokraci pa kufinj», me të cilën do të forcoheshin projektet e Zvicrës për zhvillim. Kryeministri dhe Ministri i Punëve të Jashtme...

Zvicra drejt nacionalizmit?

Kryetari i Partisë Socialdemokratike, SP, të Zvicrës, Christian Levrat, i druhet rrëshqitjes së Zvicrës në drejtim të një «nacionalizmi fanatik». Ai vëren që FDP-ja...

Më shumë viktima nga aksidentet në shtëpi se në trafik

Gjithnjë e mëshumë njerëz në Zvicër humbin jetën nga rrëzimi. Dhe numri më i madh i tyre nuk ndodh në shkallë... Rrëzimet shkaktojnë në Zvicër...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.