Samstag, 26. Mai 2018

Zvicër

Masovikisht kundër taksës së televizionit dhe radios

Ndërmarrjet janë të detyruara që të paguajnë taksë për televizion dhe radio. Bashkimi profesional i tyre refuzon. 100'000 nënshkrime janë mbdhledhur kundër Ligjit për Radiofuzion...

Monitorim për rekrutimin e punëtorëve të huaj

Zvicra duhet të dokumentojë sa punëtore ka marrë nga jashtë saj. Me këtë synohet të frenohet emigracioni. Ideja është se si të implementohet e Iniciativa...

Unioni i Imamëve Shqiptarë e dënon masakrën mbi «Charlie Hebdo»

Ndaj aktit mbi redaksinë e revistës «Charlie Hebdo» në Paris reagon Unioni i Imamëve Shqiptarë në Zvicër. Ai e dënon ashpër dhe pa ekuivoke...

Familja me emrin më të gjatë në Zvicër: Thirugnanasampanthamoorthy

Ata nuk e kanë të lehtë me një emër kaq të gjatë, megjithatë nuk e ndërrojnë atë, e përshkruan Tages Anzeiger fatin e kësaj...

Shqetësimet e konsumentëve zviceranë

Forumi i Konsumetëve për çdo vit e hulumton disponimin e konsumentëve zviceranë. Edhe njëherë meraku i tyre më i madh është shtrenjtimi i premive...

Udhëtimi nëpër Serbi jo edhe pa rrezik

Xhevar Hajredini nga Struga rrëfen për përjetime të «pakëndshme» gjatë udhëtimit me veturë nëpër Serbi. Për përvoja të ngjashme raportojnë edhe mërgimtarë të tjerë. Teksti...

Profesori i ETH-së i ngopur nga historia e shtetësisë

Irving Dunn heq dorë nga kërkesa për shtetësinë zvicerane në Einsiedeln SZ. Një letër nga qarku i tij është bërë definitivisht shkak për këtë...

Deri 300 raste vdekjeje në vit nga infeksionet në spitale

Sipas vlerësimit të një infektologu nga Bazeli, në Zvicër vdesin 100 deri 300 persona në vit nga infektimi me grip në spitale. Një ndër...

Fundi i franshisave të ndryshme në sigurimet shëndetësore?

Federata është duke e shqyrtuar mundësinë e ndryshimeve në çështjen e franshisave të sigurimeve shëndetëosre. Nëse hiqen variantet zgjedhëse, personat e shëndoshë do të...

Të blesh dhe ta kthesh mbrapsht

Shtëpitë e mëdha të mallrave tregojnë mirëkuptim dhe ua kthejnë klientëve sendet e blera pa ndonjë diskutim mbrapsht. Në fakt ata kanë luksin për...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

7,676FansaPëlqeje
200NdjekësNa Ndjek
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.