Montag, 23. Oktober 2017

Zvicër

Fundi i franshisave të ndryshme në sigurimet shëndetësore?

Federata është duke e shqyrtuar mundësinë e ndryshimeve në çështjen e franshisave të sigurimeve shëndetëosre. Nëse hiqen variantet zgjedhëse, personat e shëndoshë do të...

Të blesh dhe ta kthesh mbrapsht

Shtëpitë e mëdha të mallrave tregojnë mirëkuptim dhe ua kthejnë klientëve sendet e blera pa ndonjë diskutim mbrapsht. Në fakt ata kanë luksin për...

Zvicra do t’i eksportojë të burgosurit

Autoritetet zvicerane dëshirojnë të bashkëpunojnë ngushtë me vendet fqinje në lidhje me të burgosurit. Për t’i lehtësuar burgjet e saja, të dënuarit në Zvicër...

‹Enciklopedi› shprehjesh për të huajt

Një fjalor për koncepte për të huajt u jep përgjigje dilemave se si duhet shprehur korrekt në raport me emigrantët në Zvicër... Nuk ka vetëm...

Të huajt në Zvicër pozicionohen më majtas se vendasit

Si për nga ideologjia politiko-partiake, ashtu edhe në çështje konkrete, të huajt qëndrojnë më majtas se vendasit. Kjo del nga një studim i Universitetit...

Zvicra nuk adhurohet si më parë

Në përgjithësi Zvicra gëzon një imazh pozitiv në botë, por opinioni si parajsë tatimi po mbijeton. Këtë e trgon një studim i «Präsenz Schweiz». Për...

Nuk ka lëshime për ata që ngasin shpejtë

Kush e tejkalon shpejtësinë e lejuar në trafik, konsiderohet me ligj si «Raser». Ky është vendimi i Gjyqit Federal të Zvicrës. Kushtet e vendosura në...

Reagon Unioni i Imamëve Shqiptarë në Zvicër

Pas tematizimit nëpër mediet shqiptare dhe zvicerane të zhdukjes së fëmijëve të një mërgimtari shqiptar nga Winterturi dhe dyshimeve se ata mund të kenë...

Maurer: Emigracioni është i frytshëm për sportin

Ministri i sportit të Zvicrës, Ueli Maurer, pret një vit të mbarë për sportin. Sporti nuk është vetëm një mekanizëm integrimi për shoqërinë zvicerane, ai...

Zviceranët i preferojnë bilateralet ndaj kontingjenteve të të huajve

Shumica e zviceranëve janë për t'i ruajtur marrëveshjet bilaterale. Zviceranët besojnë në të ardhmen e marrëveshjeve bilaterale dhe shpresojnë që Parlamenti do të gjejë një...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

7,378FansaPëlqeje
174NdjekësNa Ndjek
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.