Tuesday, 19. June 2018

Kronikë

«Edulina» – takim pune edhe në gjuhën shqipe

«Edulina» – Projekt në shumë gjuhë që u ofron prindërve të grupeve të ndryshme gjuhësore informacione rreth temës zhvillimi i hershëm i fëmijërisë Drita IBRAHIMI...

Dinjiteti stoik i shqiptarëve të moshuar në Zvicër

Një takim kreativ në ambientet e Institutit Zviceran për Studime Shqiptare. U prezantua dhe u diskutua studimi mbi moshën e tretë te shqiptarët në Zvicër.

Mbrëmje e paharruar me «dialogplus»

Për nder të Ditës së Pavarësisë së Shqipërisë, Qendra Mediale «dialogplus», me datë 21.11.2014, organizoi një mbrëmje kulturo artistike për miqtë dhe lexuesit e saj.

Vdiq Viktor Meieri, njëri prej «çlirimtarëve» të Kosovës

Korrespondenti shumëvjeçar i gazetës prestigjioze gjermane Frankfurter Allgemeine Zeitung, Dr. Viktor Meier, vdiq të shtunën në moshën 85-vjeçare. Me raportet, reportazhet, analizat dhe komentet nga...

Presidentja Jahjaga ftohet në Beograd

Presidentja e Kosovës Atifete Jahjaga pritet që me 1 nëntor ta vizitojë Beogradin. Siç merr vesh Klan Kosova, të parës së shtetit, para disa ditësh...

Grupi «Protestë Paqësore» u shkruan shteteve të perëndimore

Këshilli organizativ i grupit «Protestë Paqësore» për Zvicër i shkruan një letër informimi dhe mirënjohjeje për vëmendjen ndaj zhvillimeve lidhur me rastin «Monstra» Shteteve...

1,200 gazetarë do të përcjellin vizitën e Papës në Shqipëri

Pallati i Kongreseve në Tiranë është shndërruar tashmë në Qendrën Mediatike të Shqipërisë, për të nisur si e tillë që nga vizita e Papa...

Migranatët në Bern, mund të jenë pjesëmarrës në poltikë

Në qytetin e Bernit, tani e tutje është i mundur participimi  politik i atyre që nuk kanë pasaporta zvicerane. Ata kanë mundësinë të dërgojnë...

Në Zvicër rritet shpejtë numri i popullsisë

Popullsisia në Zvciër është rritur si asnjëherë më parë dhe është vendi që ka rritjen më të lartë të popullsisë në Evropë. Vitin e kaluar...

Nxënsit në klasën e parë në shkollat e Cyrihut

Në këtë vit në klasën e parë do të fillojnë 13'137. Prej tyre 60 përqind,  gjuhë amtare kanë gjuhën gjermane, që nënkupton zviceranët gjermanofolës...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.