Sonntag, 18. März 2018

Kronikë

Fëmijët dhe birra

Testet në Cyrih tregojnë se minorenët mbërrijnë shumë shprej te birra... Sidomos nëpër festa. 140 blerje testuese të birrës janë realizuar në vitin 2014 nga...

Një i arrestuar për rrezik terrorizmi në Zvicër

Një 35-vjeçar tunizian arrestohet në Gjenevë. Dyshohet se qëndron në kontkt me terroristë ndërkombëtarë, njofton Tages Anzeiger. Arrestimi ka ndoshur me 12 janar nga një...

Nuk ndalohen veturat për rastet sociale

Këshilli Kantonal i Cyrihut e rrëzon ndalimin veturave për personat me ndihmë sociale. Parlamenti i Cyrihut e kishte miratuar në lexim të parë ligjin për...

Masovikisht kundër taksës së televizionit dhe radios

Ndërmarrjet janë të detyruara që të paguajnë taksë për televizion dhe radio. Bashkimi profesional i tyre refuzon. 100'000 nënshkrime janë mbdhledhur kundër Ligjit për Radiofuzion...

Monitorim për rekrutimin e punëtorëve të huaj

Zvicra duhet të dokumentojë sa punëtore ka marrë nga jashtë saj. Me këtë synohet të frenohet emigracioni. Ideja është se si të implementohet e Iniciativa...

Unioni i Imamëve Shqiptarë e dënon masakrën mbi «Charlie Hebdo»

Ndaj aktit mbi redaksinë e revistës «Charlie Hebdo» në Paris reagon Unioni i Imamëve Shqiptarë në Zvicër. Ai e dënon ashpër dhe pa ekuivoke...

Familja me emrin më të gjatë në Zvicër: Thirugnanasampanthamoorthy

Ata nuk e kanë të lehtë me një emër kaq të gjatë, megjithatë nuk e ndërrojnë atë, e përshkruan Tages Anzeiger fatin e kësaj...

Shqetësimet e konsumentëve zviceranë

Forumi i Konsumetëve për çdo vit e hulumton disponimin e konsumentëve zviceranë. Edhe njëherë meraku i tyre më i madh është shtrenjtimi i premive...

Udhëtimi nëpër Serbi jo edhe pa rrezik

Xhevar Hajredini nga Struga rrëfen për përjetime të «pakëndshme» gjatë udhëtimit me veturë nëpër Serbi. Për përvoja të ngjashme raportojnë edhe mërgimtarë të tjerë. Teksti...

Profesori i ETH-së i ngopur nga historia e shtetësisë

Irving Dunn heq dorë nga kërkesa për shtetësinë zvicerane në Einsiedeln SZ. Një letër nga qarku i tij është bërë definitivisht shkak për këtë...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

7,604FansaPëlqeje
189NdjekësNa Ndjek
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.