Dienstag, 21. November 2017

Kronikë

Fëmijët e padëgjueshëm janë më të sukseshëm në profesion

Fëmijët që e shpërfillin autoritetin dhe iu shmangen rregullave, me këtë krijojnë një bazë për suksesin e më vonshëm në punë.   Një studim gjerman i...

Një rrëfim fantastiko-statistikor për jetën e zviceranëve

Enti Statistikor Zviceran ka të dhëna për shumë fusha të jetës në Zvicër, duke filluar nga inventari i shtëpive deri te shprehitë intime të...

Të frikësuarit e votojnë SP-në, të vendosurit – SVP-në

Univerisiteti i Bernës me një studim të fundit u jep partive koordinata për tipat e votuesve që do të duhej t’u drejtoheshin.   Sipas studimit, votuesit...

Hekurudhat marrin nota të këqija

Raporti vjetor thotë se hekurudhat janë shumë të shtrenjta dhe funksionojnë me pengesa. SBB-ja arsyetohet.   Hekurudhat kohëve të fundit kanë pasur shpesh defenkete dhe pasagjerët...

Bujku zviceran që për kumborën e lopës shkon deri në Gjyqin Federal

Një histori me sharm zviceran. Fqinjët e Manuelit në malësi nuk i merr gjumi nga kumborat e lopëve të tij, prandaj ai natën duhet...

Kush do t’i marrë votat e emigrantëve në Zvicër?

Të gjitha partitë zvicerane i lakmojnë votat e emigrantëve që kanë fituar shtetësinë zvicerane. Njëra prej tyre ua ka vënë syrin kosovarëve. Përfaqësuesit e...

Zyra falas në lagjen më prominente të Cyrihut

Banka Kantonale e Cyrihut e qëras popullin: Nga e hëna qytetarët mund të zënë një zyrë në rezidencën e saj qëndrore në një vend...

Hotelet e Sllovakisië dhe Bullgarisë më të pastra se të Zvicrës, vendet tjera vijnë...

Hotelet zvicerane në krahim me ato në Europë janë shumë të pastër. Më së miri në Zvicër qëndron St. Galleni. Më mirë se Zvicra...

Kritika mostransparencës së financimit të partive në Zvicër

OSBE-ja e thumbon mungesën e transparencës në financimin e partive në Zvicër. Ajo do ta shqyrtojë edhe çështjen e votimit elektronik.   Organizata për Siguri dhe...

Mësuesit e Winterthurit ndjekin kurse për zbulimin e radikalizimit të nxënësve

Ata duhet të mund t’i diktojnë me kohë shenjat e radikalizimit të nxënësve. Për këtë, të gjtihë mësuesit e Winterthurit do të aftësohen nga...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

7,420FansaPëlqeje
180NdjekësNa Ndjek
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.