Montag, 23. Oktober 2017

Kronikë

Burrave iu duhen më pak orë për patentshoferin, gratë i japin veturës më mirë

Këtë e dëshmon një hulumtim me 570 kandidate dhe kandidatë për patentshofer përpara se të paraqiten për provim. Megjithatë, kjo nuk do të thotë...

Rreth 30 për qind e zviceranëve e shijojnë punën

Ky është rezultati i një studimi reprezentativ me 1030 persona në Zvicër lidhur me shprehitë e tyre. Ekspertët e punës shtojnë diçka.   Zviceranët i adhurojnë...

Shërbimi informativ – më shumë kompetenca dhe më shumë kontroll

Shërbimi Informativ Zviceran do të fitojë më shumë kompetenca, por njëkohësisht edhe do të kontrollohet më tepër. Një instancë të re vëzhgimi e kërkon...

Premitë e sigurimeve shëndetësore shtrenjtohen në 11 kantone

Të siguruarir duhet të bëhen gati për premi më të larta. Ndërkaq rritja maksimale e çmimit do të jetë 48 franga.   Nga 1996-ta, kur është...

U themelua Grupi i Emigrantëve të socialdemokratëve në St. Gallen.

Të shtunën e 22 gushtit u themelua Grupi i Emigratëve të SP-së. Ideja e tij është integrimi më i mirë i emigrantëve në jetën...

Pavarësimi profesional – një ëndërr

Në Zvicër po themelohen gjithnjë e më shumë firma private. Por ëndërra e pavarësimit profesional shpeshherë mbaron shumë shpejtë. Para së gjithash, janë të...

Zviceranët e dëshirojnë librin e telefonave

Ka ardhur koha e shpërndarjes së librit të telefonit nëpër shtëpi. Për shumëkënd një bezdi, por për më shumë të tjerë një kënaqësi.   Nëpër kabinat...

Përjashtohet nga mësimi nxënësja me shami

Në një shkollë fillore të Thunit një nxënëse është larhuar nga procesi mësimor për shkak të shamisë. Vendimi ka qenë i drejtorit. Tani kërkohet...

Gjermanishtja e Cyrihut më e pëlqyer se ajo e Bernës

Dialekti i Cyrihut gëzon prestigj më të lartë, vjen më simpatik dhe më kompetent se gjermanishtja e Bernës. Ky ështër rezultati i një studimi...

Ashpërsohen kushtet për pasaportën zvicerane

Kush nuk sillet mirë, duhet të presë më gjatë – kërkon Qeveria. Ende më keq e kanë ata që marrin ndihma sociale, për ata...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

7,378FansaPëlqeje
174NdjekësNa Ndjek
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.