Dienstag, 24. Januar 2017

Arbëri

Mbështetësit e qeverisë maqedonase shtojnë presionin ndaj Komisionit Zgjedhor

Në një atmosferë të tensionuar, mijëra mbështetës të partisë në pushtet VMRO DPMNE u mblodhën të enjten në mbrëmje përpara Komisionit Shtetëror Zgjedhor në Shkup, ndërsa ky shqyrtonte ankesat e partive opozitare.

Fondacioni gjerman: «Pas zgjedhjeve Shqipëria mund të mbërthehet nga kriza»

Fondacioni «Konrad Adenauer», i cili është i afërt me partinë CDU të kancelares Angela Merkel, shkruan në një raport se në vitin elektoral 2017 Shqipëria gjendet para një testi të rëndësishëm të pjekurisë politike.

Qeveria shqiptare miraton kontratën e koncesionit 300 milionë euro të Rrugës së Kombit

Shqiptarët që do të kalojnë në këtë rrugë do të detyrohet të paguajnë 5 euro për kalim ndërsa buxheti i shtetit do t'i japë kompanisë menaxhuese edhe 65 milionë euro të tjera.

Studimi për perceptimin e komunizmit zemëron viktimat e kohës

Një sondazh nga OSBE ka zbuluar se Shqiptarët kanë ndjenja të përziera rreth të shkuarës komuniste – por kjo ka tronditur dhe zemëruar viktimat e persekutimit të komunizmit.

Të shtunën votoi diaspora e Maqedonisë, të dielën i gjithë vendi

Pas 20 ditë fushate, të shtunën në Maqedoni ishte heshtje zgjedhore. Të shtunën në Maqedoni votuan të burgosurit, të sëmurët e palëvizshëm dhe ushtarët. Edhe në diasporë u votohua të shtunën. Të dielën zgjidhen 120 deputetët nga 6 njësitë vendore në Maqedoni, për të cilat garojnë 11 lista të partive dhe koalicioneve. Shqiptarët garojnë në 5 lista; kandidatë shqiptarë ka edhe në listën e LSDM-së opozitare

Mijëra denoncime: sistemi dështon të mbrojë viktimat e dhunës në Shqipëri

Ekspertët ngrenë shqetësimin se sistemi i urdhrave mbrojtës dhe ai i strukturave shtetërore nuk funksionojnë siç duhet në parandalimin e krimeve të rënda që rrjedhin nga dhuna në familje.

Në Maqedoni u shpenzuan 1 milion euro për 12 ditë fushatë

Për më pak se dy javë të fushatës parazgjedhore partitë politike në Maqedoni kanë harxhuar mbi një milion euro – kryesisht për reklamë dhe propagandë politike. Këto janë shifrat zyrtare të paraqitura nga vetë partitë në përputhje me obligimin që buron nga Kodi Zgjedhor. 

Shenja varfërie, shqiptarët shpenzojnë thuajse gjysmën e të ardhurave për ushqime

Sipas Institutittë Statistikave, konsumi real rezulton me rritje zero gjatë vitit 2015, ndërsa shqiptarët janë detyruar të rrisin shpenzimet për ushqime e të ulin shpenzimet për gjithçka tjetër, me përjashtim të energjisë elektrike.

Kriminaliteti – njollë në jetëshkrimin e emigracionit shqiptar në Zvicër

Shifrat e delikteve me shqiptarët në Zvicër herë rriten, herë zbresin nga pak. Veprat e tyre penale nganjëherë shihen si të njëjta me ato të vendësve. Por, në numra absolutë, ato gjithsesi janë të tepërta.

Shqiptarët e Malit të Zi fitojnë ndarjen administrative të Tuzit nga Podgorica

Qeveria e Malit të Zi do t’i japë një zone të populluar kryesisht nga shqiptarët statusin e shumëkërkuar të bashkisë, përkundrejt lëshimeve të tjera pasi politikanët shqiptarë në vend ndihmuan partinë në pushtet të krijojë një koalicion qeverisës.

Artikuj të zgjedhur

6,603FansaPëlqeje
132NdjekësNa Ndjek
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.