Tuesday, 18. September 2018

Fytyra & Zëra

Ajo ia thotë atij çfarë nuk duan gratë

Kellyanne Conway ka shkruar një libër me titullin «Çfarë duan gratë vërtet». Por, se ajo do t’ia dalë të fitojë më shumë zgjedhëse për Donald Trumpin është e dyshimtë. Raporton Neue Zürcher Zeitung.

Një mikeshë e orëve të para

Në shikim të parë Huma Abedin është e kundërta Hillary Clintonit: rreth 30 vite më e re, e gjatë, esmere, e ndrojtur. Në të vërtetë, ajo është njeriu i saj më i besuar dhe këshilltarja më e ngushtë – prej 20 vitesh. Portret i Neue Zürcher Zeitung.

Një hero edhe i Kosovës

Vaclav Havel ka qenë shkrimtar, kritik i sistemit represiv komunist, luftëtar për të drejtat e njeriut dhe për lirinë e shprehjes, prijës i «Revolucionit të Mëndafshtë», kryetar çek(osllovak), mbështetës i madh i lirisë së Kosovës. Havel u lind më 5 tetor 1936 - sot do të mbushte 80 vjet.

Një serb – mohues i gjenocidit – bëhet kryetar i Srebrenicës

«Këtu është Serbi» dhe «Kjo është fitore». Me brohoritje të tilla nacionalistët serbë po festojnë fitoren në zgjedhjet komunale në Srebrenicë, aty ku ushtria serbe më 1995 kreu gjenocid kundër boshnjakëve. Kryetari i ri i qytetit quhet Mladen Grujaçiq. Kryetari i deritanishëm Qamil Durakoviq frikësohet se boshnjakët do të largohen nga ky qytet.

Një za që u kthy në ngjyrë

Kujtime të paharrueme me piktorin shqiptar, Gjelosh Gjokaj.

Kjashif Smajloviq, heroi i profesionit që nuk ekziston më

Pas 24 vjetësh u gjet trupi i korrespondentit të gazetës «Oslobodjenja» nga Zvorniku, ndërsa fati i tij është njëkohësisht historia për jetën dhe vdekjen e një profesioni.

Lordi Byron për Ali Pashë Tepelenën: «M’u lut ta vizitoja dendur edhe natën kur...

Takimi dhe biseda e Ali Pashë Tepelenës me Lordin Byron, sipas letrës që poeti i famshëm anglez ia dërgoi nënës së tij nga Preveza në vitin 1809.

Politikani zviceran: si i fitova përnjëherë 200 familjarë në Kosovë?

Pirmin Müller është deputet në parlamentin e Kantonit të Luzernit. Ai i takon Partisë Popullore të Zvicrës (SVP), e cila ka zhvilluar fushata të egra kundër shqiptarëve. Së fundi Müller ka qenë në Kosovë – për arsye private. Dhe është kthyer me mendime aspak negative për kosovarët. Ky është rrëfimi i tij.

Heroi i ri i Kosovës

Deputeti i pakicës rome Kujtim Paçaku detyroi zyrtarët e lartë të Partisë Demokratike të Kosovës në pushtet të kërkojnë falje për fyerjet e bëra ndaj romëve, të cilat dëgjohen në përgjimet e publikuara së fundi.

Farie Bisha – Një ditë në jetën time si emigrante?

Njeriu gjithë kohën endet në jetë dhe kur e vështron me kujdes rrethin e tij, atëherë e sheh se gjendet në një proces për ta krijuar një vendlindje. Një vendlindje që mund ta marrë gjithandej me vete.
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.