Fund

Foto: Shutterstock.comValët e dalldive të mia shumëngjyrëshe janë avulluar.
Valët e jetës sime godasin gjerë, rëndë dhe lodhshëm
përmbi bankat prej zalli.
Kam dhembje në nyje.
Në trurin tim
një grusht pafund i madh është mpirë.

(Përktheu: Enver Robelli)