Fluturim

Foto: ShutterstockNjë re vërtitet paradite…
Po të isha fëmijë
Do ta kapja
Dhe do ta hidhja në kopsht
Si top…
Pastaj do ta godisja topin
Dhe qentë do t’i urdhëroja
Të lehin… që unë të fluturoj.

Bagdad, 24.09.1978

Përktheu:
E.R.