Tuesday, 16. October 2018

Featured

Dy të rinjtë shqiptarë në Novi Sad i kanë rrahur edhe politikanët plaçkitës të...

Sulmi brutal kundër dy të rinjve nga disa kriminelë serbë në Novi Sad tregon surratin e një Serbie agresive. Por, rrahja na tregon edhe diçka tjetër: pushtetet e korruptuara kosovare ua kanë bërë jetën ferr të rinjve, saqë ata duhet të shkojnë edhe në Serbi për të kërkuar punë. Çlirim Malokun dhe shokun e tij mund ta kenë rrahur nacionalistët serbë, por atje, në pritën e rrahësve, Çlirim Malokun dhe shokun e tij e dërguan politikanët plaçkitës të Kosovës, pasi e kanë vjedhur të ardhmen e shoqërisë kosovare.

Në fund të hekurudhës së Gotthardit

Të rrish në shtëpi është një gjë. Por, vetëm kush udhëton, ai vëren se caku i vërtetë i udhëtimit të tij jetësor gjendet diku në largësi. «Udhëto atje! S’dua të pyes se ku përfundon rrugëtimi!»

Tiçino – Zvicra mediterane

Tani para syve na shfaqen gështenja dhe vreshta. Fshatrat nëpër të cilat kalojnë furishëm trenat e shpejtë rrinë galiç në ultësira dhe sheshe dielli. Vetë çatitë e shtëpive tregojnë: këtu ekzistojnë tabiate të tjera!

Dua Lipa: «Kam një ëndërr»

Për ëndrrat, për Kosovën, luftën, emrin, festivalin në Prishtinë: Këngëtarja kosovare rrëfen në veten e parë për gazetën gjermane «Die Zeit».

«Pasha Krishtin, pasha kryqin», «thirrëm në Viber», «ajo i ka dy Instagrama»…

Çfarë është i detyruar të dëgjojë njeriu kur fluturon nga Prishtina në Zürich dhe kur udhëton pastaj me tren.

«Përmbajtja dhe zelli – këto dy virtyte na duhen shumë»

INTERVISTË – 40 pyetje – 40 përgjigje: Yll Rugova, drejtor për Kulturë, Rini e Sport i komunës së Prishtinës, dizajner grafik, ish-aktivist i shoqërisë civile.

Lajme nga spitali apo lajme për spital?

Nga rezultatet e monitorimit për raste të veçanta rezulton se televizionet nacionale (RTK, KTV dhe RTV21) janë më të kujdesshme në raportim sesa mediet...

Gazetaria e verifikimit të fakteve në pikëpyetje

Sikur «Facebook»-u të mos ekzistonte gjasat janë shumë të vogla që ndonjëri nga gazetarët do ta kontaktonte Gëzim Kelmendin, kryetar i partisë joparlamentare «Fjala»,...

«Leksione nga Tirana»: Si të shkruani për Serbinë

Mbi pjesën e dytë të konferencës së Tanjugut dhe ATSH-së për raportet shqiptaro-serbe, që u mbajt sot në Tiranë.

«Dua të vizitoj Pejën»

INTERVISTË - 40 pyetje - 40 përgjigje: Ullmar Qvick, albanolog nga Suedia.
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.