Ende s’dihet fati i 43 studentëve meksikanë
Fati i 43 studentëve, të cilët në shtator të vitit të shkuar, me kërkesë të autoriteteve lokale i kishin rrëmbyer policët e korruptuar dhe ua dorëzuan kriminelëve në shtetin Guerrero, ende nuk dihet, e familjet kërkojnë hetim të ri, ngase besohet se trupat e tyre u dogjën.

 

Hetuesit e pavarur siç është njoftuar në raportin e komisionit amerikan për të drejtat e njeriut dhe familjet shprehën dyshimet e veta në raportin e qeverisë meksikane, raporton KTV. Ata madje pohuan se në këtë raport ka lëshime të mëdha.

Ekspertët në raport pohojnë se nuk dihet asgjë për autobusin në të cilin ndodheshin studentët dhe thirren në faktin që prokurorët në Chicago zbuluan që karteli kriminal, Guerreros Unidos, kishte kontrabanduar me autobusë para dhe drogë në SHBA, e që do të mund të ishte motiv për sulm ndaj nxënësve.

Fati i 43 studentëve, të cilët në shtator të vitit të shkuar, me kërkesë të autoriteteve lokale i kishin rrëmbyer policët e korruptuar dhe ua dorëzuan kriminelëve në shtetin Guerrero, ende nuk dihet, e familjet kërkojnë hetim të ri, ngase besohet se trupat e tyre u dogjën.

 

Hetuesit e pavarur siç është njoftuar në raportin e komisionit amerikan për të drejtat e njeriut dhe familjet shprehën dyshimet e veta në raportin e qeverisë meksikane, raporton KTV. Ata madje pohuan se në këtë raport ka lëshime të mëdha.

Ekspertët në raport pohojnë se nuk dihet asgjë për autobusin në të cilin ndodheshin studentët dhe thirren në faktin që prokurorët në Chicago zbuluan që karteli kriminal, Guerreros Unidos, kishte kontrabanduar me autobusë para dhe drogë në SHBA, e që do të mund të ishte motiv për sulm ndaj nxënësve.