Thursday, 18. April 2019

Beletra

Lindje e dashurisë

Si lindi dashuria? Ishte vjeshtë. E pjekur, bota më s’të priste. Ti erdhe gazplotë, lehtësisht bionde, mbi lartësinë e kohës duke rrëshqitur. Dhe unë të vështrova. Sa e...

Në brigjet e Bistricës

Nën këmbët e saj kridhet Bistrica. Uji i kthjellët këndonte, e bukura vajzë heshtte E ishin të mrekullueshëm si lumi si vajza. Ishin aq ngacmues sa të qash: se uji u buzëqeshte...

Vjen pranvera

I përmendi: fëshfërimën e malit, livadhet e blerta, laureshat që ngjiten në qiell, pastaj: shkëlqimin e ujit dhe shiun e ngrohtë – më shumë nuk mund të jap, më...

Sytë me rrethe të mëdhenj

Të shoh sytë me rrathë të zinj, e te fytyra jote shoh natën. Zogjtë e bëjnë qiellin të errët, sqepat e tyre –...

Kohët dhe oqeanët

Kur qemë të vegjël, për ne, pleq qenë 30 vjeçarët, pellgu ish oqeani, kurse vdekja – oh, vdekje as që kishte! Me kohë u bëmë djema. Ahere pleq për ne...

Ode për urrejtjen

Qysh të vegjël prindërit na thanë: duhet ta doni vëllanë. Në shkollë mësuesit na thanë: duhet ta doni shokun. Në kishë na thanë priftërinjtë: duajeni njëri-tjetrin. Në libra poetët na...

Udha e liqenit

Unë kam kaq nevojë për ty, Më shumë se ky liqen për përrenjtë. Se dora ime nuk ra rastësisht mbi supin tënd Si bien duart e shelgjeve...

Për Karlotë Fon Shtajnin

I Ç’më zjen këtu në gjoks, në tru, Kaq vjet duke duruar! Ç’gëzim në ëndër ndjej, kështu Të kem të jem i zgjuar! II Këtu natyra qenka kaq e qetë, Por...

Për Kolegjin Françeskan të Shkodrës

Veshë me zhgun, me litár ngjeshun, U thaçë prindve: lamtumirë! Sot prej gëzimesh s’botës i zdeshun, Te Sh’Françesku gjeta hirë; Dhe po shkoj në shkollë t’vorfnís Me u bâ...

Fshatari dhe gjarpëri

Një vit në jenar, dolli një fshatar jashtë nëpër ara, kur gjeti përpara, mbuluar me borë, një gjarpër të mpirë, të mbledhur, të ngrirë. E mori ndë dorë, ndë shtëpi e shpuri dhe...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.