Thursday, 21. February 2019

Beletra

Sa le’t ish me e bajt nanën mbi supe…

ia kam pa tmerrin tek i randonte n’çerpikë kur shihte në TV gra të thyeme moshe të ndjekuna armiku që dikush i tërhiqte zvarrë mbi ndoj thes...

I di të gjitha përrallat

Shumë gjëra, vërtet, nuk i di, por unë s’flas për ato që s’i di. Të gjitha ç’kam parë, janë të vërteta. Dhe kam parë se djepin njerëzor e...

***

Ah, po braktis Aleksandrinë dhe gjatë nuk do ta shoh më! Do ta shoh Qipron, hyjni e shtrenjtë, Edhe Surin, Efesin dhe Izmirin, dhe Athinën – ëndrrën e...

***

Solemnisht populli i varros Ata që ia dhanë gjakun dhe jetën, Dhe zemra sërish psherëtinë, Dhe sërish lot rrjedhin. Këta lot mbushin zemrën Njëqindfish si mjalti. Mbi...

Katër këshilla vetes

Mos u bëj poet nëse s'mund të lindësh me seicilin varg, të lindësh me seicilën fjalë. Ngrehu mbi veten në dot t'rrokësh frerët e erërave, të shkelësh...

A të kujtohet

A të kujtohet kur bëmë dashuri Për herë të parë Në dritën e xixëllonjave Nuk e di se kush na kishte lidhur As pse nata nuk kishte frikë Prej...

Afrohu

Dua t'i harroj sot fjalët le të flasin vetë vështrimet Le të flasë dora që dridhet këtu mbi kitarën time Se kur herët bie nata një dritë ndizet brenda...

Ars Poetica

Si të shkruaj tani një poezi pse të mos hesht përgjithmonë dhe t’i kushtohem gjërave shumë më të dobishme? Pse t’i rris dyshimet, t’i ringjallë konfliktet e moçme, butësitë...

E hidhura Spanjë

E hidhura Spanja ime. Spanjë! Spanjë! Atdhe i ndarë më dysh, ku janë fitore dhimbjet e tjetrit. Kur ia thua këngës, vajtimin tim për flamur merr, vëlla, se...

Lindje e dashurisë

Si lindi dashuria? Ishte vjeshtë. E pjekur, bota më s’të priste. Ti erdhe gazplotë, lehtësisht bionde, mbi lartësinë e kohës duke rrëshqitur. Dhe unë të vështrova. Sa e...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.