Friday, 22. February 2019

Beletra

Kur është e dlirë dashuria

Kur është e dlirë dashuria? Kur veten harron shpejt! Kur është e thellë dashuria? Kur është e heshtur krejt! Kur është e pasur dashuria? Kur gjithçka e dhuron? Më thuaj,...

Eros

O, e kam dashur atë pafundësisht! Qëndrova para gjunjëve të tij Dhe vajtova para Erosit Për mallin tim. O, e kam dashur atë pa mend. Si një natë...

Legjenda e Drenicës

Uluron murrani i çmendun, fshân si bishë me zhgjetën n’bri. Davaritet mjegulla e dendun mbi katundin shkrumb e hi. E mbi buzën e nji rrmoje duket tash një kullë...

Lëvdatë për përfaqësuesit e popullit

Kur heshtin – mendojmë se janë të ditur. Por heshtja nuk është tabiat i tyre dot. Mjekra e apostujve deri në gjoks u është rritur dhe me...

Stërvitje

Përpiqu nganjëherë një fjali ta thuash që natyrshëm rrjedh prej teje, ndonëse nuk përmban fjalën UNË. Mëso, në fillim ndoshta në qetësi, së paku ta thuash fjalën TI. Deri te NE në të vërtetë ende...

Ngashnjim

N’kaltrinë e syve t’tu Kaherë valëviten velat e bardhë Të dëshirave të mija. Ti je sirenë e llastueme Unë gjuej pulëbardhat valëve t’gjoksit tand....

Azemi – njeriu që u dha emër shkrelëve

Azem Shkreli «është poet i mendimit». Dhe këtë na e vërtetojnë poezitë e tij nga vëllimet «Kënga e hutinit» dhe «Lirikë me shi».

Vlera

Të gjitha gjërat e bukura të jetës Janë falas: Ajri, uji, dashuria. Vallë pse themi Se jeta është e shtrenjtë Kur gjërat kryesore janë falas? Kjo ndodh sepse herët ftohemi. Vetëm...

Versioni verior

N 2 = WS 4 Kur e shoh sërish para vetes – fytyra e saj e përsosur si hëna, pasuri e rinisë së saj, gjoksi i harlisur, magjia...

Pi i vetëm në hënë

Mes lulesh sonte veç e mbusha Një kupë në qetësi Po pi un’ verë në këtë natë E pranë s’kam njeri. Atëherë hënën seç...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.