Thursday, 15. November 2018

Beletra

Ode për urrejtjen

Qysh të vegjël prindërit na thanë: duhet ta doni vëllanë. Në shkollë mësuesit na thanë: duhet ta doni shokun. Në kishë na thanë priftërinjtë: duajeni njëri-tjetrin. Në libra poetët na...

Udha e liqenit

Unë kam kaq nevojë për ty, Më shumë se ky liqen për përrenjtë. Se dora ime nuk ra rastësisht mbi supin tënd Si bien duart e shelgjeve...

Për Karlotë Fon Shtajnin

I Ç’më zjen këtu në gjoks, në tru, Kaq vjet duke duruar! Ç’gëzim në ëndër ndjej, kështu Të kem të jem i zgjuar! II Këtu natyra qenka kaq e qetë, Por...

Për Kolegjin Françeskan të Shkodrës

Veshë me zhgun, me litár ngjeshun, U thaçë prindve: lamtumirë! Sot prej gëzimesh s’botës i zdeshun, Te Sh’Françesku gjeta hirë; Dhe po shkoj në shkollë t’vorfnís Me u bâ...

Fshatari dhe gjarpëri

Një vit në jenar, dolli një fshatar jashtë nëpër ara, kur gjeti përpara, mbuluar me borë, një gjarpër të mpirë, të mbledhur, të ngrirë. E mori ndë dorë, ndë shtëpi e shpuri dhe...

Të dua…

Të dua Dhe të gjej edhe nëse gjithë ditën e mbulon terri. Gjatë gjithë jetës sime Dhe ende Endem duke kërkuar. Të dua! Të dua! Të dua! Buzët e tua hapen ..... Bota është...

Paraloja e Prizrenit

Unë jam në Prizren edhe kur s’jam në të Përse më rrotullon anë e kënd Prizreni           Duke ma shkëputur hijen e parë Që...

Vera

 zvérdhë fusha, e nder grunore Po vëlojnë korrcat porsi zogj; Këndojnë katuncat me malcore Pá u kujtue si dielli i dogj. Veç n’at arë, porsi nji e...

Sarajevë

Ndoshta s’është një poezi, por të paktën thashë atë që ndjej Tashmë që vërtet revolucioni duhet, ata që dikur ishin aq të zjarrtë, prehen krejt të...

Nëna

Të mbaj si një plagë mbi ballin tim, e cila nuk mbyllet. Nuk dhemb gjithmonë. Nuk rrjedh prej saj zemra sa të vdesë. Veç nganjëherë më erren befas...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.