Monday, 17. December 2018

Beletra

Në duart e të dashurës kush ka jetuar

Në duart e të dashurës kush ka jetuar Ai në jetë kurrë s’ka për t’u varfëruar Dhe sikur të vdiste në mërgim i vetmuar, Ai do të...

Letër Anilës

Mos u trishto, Anila! E di: tani shpirti yt i përngjet rrëmujës së bregdetit kur ikën dikush. Ti ke qenë vajzë e gëzuar, me të qeshurën tënde, si...

Cigare burgu

Grise një copë gazetë vure pak duhan të mbledhur nga bishtat e flakur dhe drodhe një cigare Lajmet t’u futën në mushkëri si tym i hidhur dhe atdheu kollitet i sëmurë. (Spaç,...

Gosti gazmore

Natën e kam qejf gostinë, Kryetar kur ësht’ gëzimi, Dhe ligjvënës tavoline, Ësht’ liria – idhull imi, Kur nga fjal’ e bukur pi! Këngët gjer n’agim shurdhohen, Kur vështrojnë miq...

Armëpushim

Gjatë kemi luftuar pa e shikuar njëri-tjetrin në sy. Ata ishin të tjerët, armiqtë. I kemi parë si binin ose si bëheshin copë e grimë. Predhat...

Fjalë të urta

Një kalli është sa krejt drithi Një pupël është zog i gjallë që këndon Një njeri prej mishi e gjaku është njeri prej ëndrre E vërteta është...

Lasgush Poradeci: Një portret personal nga mbamendja

Ishin vitet tashmë të largëta, të ’70-ta. Mësuesi i letërsisë Ramiz Pajaziti ishte një adhurues i sporteve marciale (kishte nisë të marrë mësimet fillestare në...

Afërsia e të dashurit

Gjithë të kujtoj, kur dielli mbi dete Zë ndrin për mua; Gjithë të kujtoj, kur hënëza nga retë Shkëlqen mbi krua. Gjithë të kujtoj, kur pluhuri mbi shtigje Zë...

***

Ti mos më pyet, pse kaq i menduar, Në mes dëfrimesh unë rri gjithnjë, Përse vështroj përqark i dëshpëruar, Përse s’më josh as ëndr’e jetës më; Ti mos...

Amerika ime

«Po të isha hënë do të dija ku të bie» D.H. Lawrence hajt Selenë mos të lutem lësho ndonjë copë adulari t’i shohë shenjat Dreri i Bardhë hajt Selena ime t’i...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.