Sunday, 23. September 2018

Beletra

E dashura Terezë

E dashura Terezë Ç’më therin si një presë Dy sytë që ti ke! Sylidhur, fare lehtë, Më gjete me të shpejtë, Po pse me kape, pse?! Më kape, më shtrëngove, Më...

I panjohuri ynë: njeriu i hukamës e heçamës

Për Anton Pashkun 1937-1995: klasik i letërsisë (moderne) shqiptare në Kosovë. Më i veçanti për nga kodi letrar në Qarkun Letrar të Prishtinës -...

Portreti i Skënderbeut

Si ditë e plotë ai shtjellej Me re dhe erë mbi atdhe. Një emër, Gjergj, e kish si diellin, Tjetrin si hënën, Skenderbe. Dy brirë dhije kish mbi...

Kanga e dhimbës krenare

O dhimbë krenare e shpirtit që vuen dhe shpërthen ndër vargjet e lira... A deshte, vall, për t'u ngushlluem tu' e stolisë botën me xhevahira? O dhimbë krenare...

Puthje diellore

Para dyerve të hapura nga malli shkel mbi lulet e kuqe të fushës së dashurisë bukuri galaktike pushtoj Ti fle me fustanin e natës së parë të...

Mbi emërtimin emigrant

Përherë e kam quajtur të gabueshëm emrin që na e vunë neve: emigrantë. Domethënë mërgimtarë. Por, ne nuk kemi mërguar me vullnet të lirë Duke zgjedhur...

Pleshti

Dikur një mbret na ishte Dhe thuhet kish një plesht, Të cilin si ferishte Me zemër fort e desht, Një rrobaqepës solli për pleshtin zotëri dhe hijshëm e mbështolli me rrobe...

Ty të shndrit fytyra dhe unë shkoj…

Ti kalon këndej... Krejt kuajt më madhështor janë shaluar Në blerimin e stinëve të gjitha distancat shkurtohen Në çastin e dashurisë gjithçka që thua është e...

Sonet i vogël për ardhjen e verës

Shikoni si vjen vera befas me bollëkun e saj të kuqërremë, me dhëmbët e saj të vegjël, me korridoret e saj të gjata prej gëlqereje, muret e zhveshura, dritën prej metali, me...

Me vdekë, me fjetë…

«Biri im, për me pushue duhet me fjetë, mos me mendue, mos me ndje, mos me andrrue...» «Nanat, për me pushue, vdesin». Manuel Machado Përktheu: Enver Robelli «Biri im, për me pushue duhet me...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.