Wednesday, 18. July 2018

Beletra

Hymni i Flamurit

O Flamur gjak, o flamur shkabë, O vënd e vatr’ o nën’ e babë, Lagur me lot, djegur me flagë, Flamur i kuq, Flamur i zi. Fortesë shkëmbi,...

Priteni këtë ditë me gëzim!

Priteni këtë ditë me gëzim! Sepse ajo është jeta, vetë jeta e jetës. Në harkun e saj të shkurtër Gjenden gjithë të vërtetat dhe realiteti i ekzistencës...

Katër dhuratat

Allah i madh e fuqiplot, Shkretirash të pamata, Arabit na i dha për short Këto katër dhurata: Një çallmë që më bukur ndrin Se çdo kurorë mbreti, Një çadër që...

Gratë

Dhe e gjatë e pambarimtë biseda e grave, duket diçka e parëndësishme, kështu mendojnë burrat; as ata s'e imagjinojnë që kjo është biseda që e mban botën në orbitën e...

Kthimi në gjithësi

Për çdo ditë Prej meje shkëputet nga një copë: Orë për orë Flok për flok Puthje për puthje Përplasen në pafundësi: Vetëm sytë e mi nuk plaken E dashur Derisa drita jote...

Dhjetë barsoleta hebraike

Kultura gjermano-hebraike është e pasur: ajo shtrihet së paku nga filozofi Moses Mendelssohn deri te Franz Kafka. Deri në vitin 1933 një e treta e nobelistëve gjermanë ishin me origjinë hebraike. Kjo botë nuk ekziston më, sepse e ka shkatërruar nazizmi. Por ka mbijetuar humori hebraik.

Kujt t’i flasësh sot

Kujt t’i flasësh sot? Vëllezërit janë të ligj; e pamundur, sot, t’i duash miqtë, lakmia sundon gjithkush pasurinë e fqinjit grabit. Kujt t’i flasësh sot? Fisnikëria s’gjendet...

Shkurre me gjethe si zemër

Shi i ngrohtë vere: kur një pikë e rëndë bie tërë gjethi dridhet Ashtu çdo herë zemra ime dridhet kur mbi të bie emri yt (Nga gjermanishtja: Enver Robelli)

Përse nuk vjen?

  Shoh dallëndyshet q’ikin larg dhe gjethet që u zverdhën pak, mbi vreshta tutje bryma ra – përse ti s’vjen, pse nuk vjen pra? Eja në krahë të të...

Në mërgim

Mërgimi është aq i hidhur, saqë gjithçka brenda meje e huaj më është, gjithçka në një mënyrë tjetër. Po vdes gjithnjë e më shumë, çdo shprese lamtumirë po i...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.