Sonntag, 19. November 2017

Beletra

Kisha puthur buzë me kuptim

Në ditëlindjen e saj Ajo më deshi Me më mbytë më shpejt Pikë gjaku pa më thithur s’e la Kur preka vetë fundin e vdekjes Tue qenë jeta Ajo më...

Laviret e duan atdheun më shumë

Bota ka kuptim në dy gisht vend Gjeje me busull të zemrës koleg Ngule lapsin në vijë të përjargur Në emër të atdheut Hidhe një grusht spermë Ti je...

Kush flet atje

matet me hijen e mëngjesit sypalari krenaria i rri varur si cigarja në buzët e hemfri bogartit kur të gjithë mblidhen në shesh të përshkojnë gishtat kah qielli me...

E dashura Terezë

E dashura Terezë Ç’më therin si një presë Dy sytë që ti ke! Sylidhur, fare lehtë, Më gjete me të shpejtë, Po pse me kape, pse?! Më kape, më shtrëngove, Më...

I panjohuri ynë: njeriu i hukamës e heçamës

Për Anton Pashkun 1937-1995: klasik i letërsisë (moderne) shqiptare në Kosovë. Më i veçanti për nga kodi letrar në Qarkun Letrar të Prishtinës -...

Portreti i Skënderbeut

Si ditë e plotë ai shtjellej Me re dhe erë mbi atdhe. Një emër, Gjergj, e kish si diellin, Tjetrin si hënën, Skenderbe. Dy brirë dhije kish mbi...

Kanga e dhimbës krenare

O dhimbë krenare e shpirtit që vuen dhe shpërthen ndër vargjet e lira... A deshte, vall, për t'u ngushlluem tu' e stolisë botën me xhevahira? O dhimbë krenare...

Puthje diellore

Para dyerve të hapura nga malli shkel mbi lulet e kuqe të fushës së dashurisë bukuri galaktike pushtoj Ti fle me fustanin e natës së parë të...

Mbi emërtimin emigrant

Përherë e kam quajtur të gabueshëm emrin që na e vunë neve: emigrantë. Domethënë mërgimtarë. Por, ne nuk kemi mërguar me vullnet të lirë Duke zgjedhur...

Pleshti

Dikur një mbret na ishte Dhe thuhet kish një plesht, Të cilin si ferishte Me zemër fort e desht, Një rrobaqepës solli për pleshtin zotëri dhe hijshëm e mbështolli me rrobe...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

7,407FansaPëlqeje
180NdjekësNa Ndjek
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.