Saturday, 23. June 2018

Beletra

Kam me e kalue këtë rrugë

Kam me e kalue këtë rrugë të gjatë, këtë rrugë të gjatë, deri në fund. Deri në fund të zemrës kam me e kalue këtë rrugë të...

Mbi këtë tokë

Mbi këtë tokë asht diçka që meriton me jetue: pasiguria e prillit, aroma e bukës në agim, pikëpamjet e një grueje për burrat, shkrimet...

Një lexim privat i ditarit publik të André Gide

Eseu i famshëm i Orhan Pamukut mbi idenë europiane dhe ndikimin e kulturës franceze në Turqi. Analiza niset nga mendimet mendjemëdha që kishte shkruar nobelisti francez André Gide për turqit dhe kalon nëpër horizontin e shekullit të 20-të, i cili e ka karakterizuar Turqinë dhe shoqërinë turke në shumë aspekte.

Një tregim dashurie

Ah, eja këtu... afrohu pranë meje. Rri te unë derisa të zgjohem nga dremitja e epshit. Largohu pak, sall një grimë, që ëndrra të shkëputet...

Mos flej, e dashun

Kur hana ulet Si pasqyra të thyeme Mes nesh rritet hija Dhe legjendat japin shpirt Mos flej, e dashun Plaga jonë asht ba dekoratë Asht ba trëndafila në hanë! Matanë dritares...

Me qejf kishin me më pa të vdekun

Me qejf kishin me më pa të vdekun për me mujtë me thanë: ai ka qenë njëni prej nesh, ai ishte i yni. Prapë i...

Dëshirë

Jepma dorën Më lër të bëhem mbretëresha dhe skllavja jote Përtej këtyre poezive zemërake… Lër’ të tjerët të provojnë Të fshehtën e fjalëve përvëluese Ose të dashurisë për dashurinë...

Njëzet e shtatë

Shtegtari i mirë nuk len kund gjurmë; Gojëtarit të mirë gjuha nuk i shket; Llogaritësit të mirë s’i duhet gja numratorja. Dera e mirë për dry nevojë...

Ndiq fatin tënd

Ndiq fatin tënd, Ujit lulet e tua, Dashuro trëndafilat e tu. Të tjerat janë hije Pemësh të panjohura. Realiteti Është gjithmonë më shumë a më pak Se ai që ne presim. Vetëm...

Nesër në orën tre

Në qetësinë e pasdrekes ndërsa të gjithë fqinjët e mi grekë flenë trokitja e saj në derë, ecja e saj me ngurrim sytë e saj plot dëshirim... fytyra...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.