Donnerstag, 26. April 2018

Beletra

Kapela e magjistarit

Heq kapelën. E lë para meje mbi tavolinë. E mbush me përmbajtjen e çantës sime: me çelësat e mi me pakon e cigareve me kuletën time me shaminë...

Një njeri me ironi të madhe

Në kujtim të Umberto Ecos.

Ngjarje

Përherë ndodh diçka: Shpallet një luftë. Lind një fëmijë. Thyhet një zemër. Përherë rrjedh diçka: Ujë Verë Lot edhe gjak. Përherë na mungon diçka: Një fjali që e kishim mësuar përmendsh. Një çadër që...

Diktatori dhe zogu

Diktatori rrinte shtrirë në shpinë. Nganjëherë i pëlqente vetmia. Atëherë pa një zog që mbi luginë flatronte dhe lart e më lart fluturonte. I ngazëllyer diktatori tha: «Ç’është ky zog...

Viti 1983: Ibrahim Rugova ia prezanton Kosovës Musine Kokalarin

Në revistën letrare «Jeta e re», nr. 2, mars-prill të vitit 1983, Ibrahim Rugova botoi katër tregime të saj («Mos qofshin vjehrrat e zeza»; «Kulloi odaja»; «Për mustaqet e Qelos»; «Ulurima e qenit»), të cilat i shoqëroi me një shënim për këtë autore, e cila ishte e panjohur në Kosovë. Në vijim shkrimi i I. Rugovës.

Më pëlqejnë amerikanët

Prej një të huaji Më pëlqejnë amerikanët Ndryshojnë mjaft nga kanadezët, Nuk i marrin seriozisht policët e tyre Vijnë në Montreal për të pirë Jo për të kritikuar. Thonë që...

Shpresëplotët

Çka po prisni? Që pëllumbat janë të arsyeshëm Që të pangopshmit T’ju japin diçka! Ujqit do t’ju ushqejnë në vend se t’ju gllabërojnë! Nga përzemërsia Tigrat do t’ju ftojnë T’ua nxirrni dhëmbët! Këtë po...

Një gomar te mulliri

Këmbët më çuan te një mulli jashtë qytetit ku pashë një gomar i cili gulçonte në vapë dhe një mullis i cili pandërprerë e rrihte me kamxhik. Duke më...

Mesnatë

Ishte mesnatë kur erdhi roja dhe i lexoi disa emra nga lista, të cilën e mbante në dorë. Dridheshim nga frika. Ai tha: «Ejani...

Jam në ballkonin tënd…

Jam në ballkonin tënd... Nata është e qartë. Mbi mua degë pemësh zgjatohen. Degë të mëdha më mbështjellin me lule hijesh Era shkund pemët në kopsht. Por për...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

7,668FansaPëlqeje
201NdjekësNa Ndjek
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.