Sonntag, 20. August 2017

Beletra

Të drejtat e lexuesit

Një himn për librin në prag të Panairit të Librit në Frankfurt.

E morra shoqezën përkrah

E mora shoqezën përkrah, e matmë rrugën ca nga ca, sikur na ndillte larg diçka. Pa zuri dita perëndoi, pa zuri nata na mbuloi, pa...

Fund

Valët e dalldive të mia shumëngjyrëshe janë avulluar. Valët e jetës sime godasin gjerë, rëndë dhe lodhshëm përmbi bankat prej zalli. Kam dhembje në nyje. Në trurin tim një...

Ali Podrimja – mixha: krijuesi tragjik

Sa herë dhe kudo në rruzullim, që një babë pikëllohet për të birin e sëmurë - dijeni se ai është shëmbëllimi i Ali Podrimjes!

Ëndërr

Të thirra. Më thirre. Grafulluam si lumenj. U ngritën në qiell Emrat e ngatërruar. Të thirra. Më thirre. Grafulluam si lumenj, Trupat tanë mbetën Zbrazët ballë njëri-tjetrit. Të thirra. Më thirre. Si lumenj...

Këngë e pafund

Dua ta bëj këngën e pafund për ty Ku rrezaton shpirti këtu në Mesdhe, Një det dashurie më shungullon në gji: A je ti Euridikë?! A jam...

Parabolë

Së fundi një plak takova dhe një këngë ia këndova. Por, çehrja e tij më tregonte se plaku asgjë nuk dëgjonte. I shurdhër qenka plaku, mendova këtë herë dhe...

Në duart e të dashurës kush ka jetuar

Në duart e të dashurës kush ka jetuar Ai në jetë kurrë s’ka për t’u varfëruar Dhe sikur të vdiste në mërgim i vetmuar, Ai do të...

Letër Anilës

Mos u trishto, Anila! E di: tani shpirti yt i përngjet rrëmujës së bregdetit kur ikën dikush. Ti ke qenë vajzë e gëzuar, me të qeshurën tënde, si...

Cigare burgu

Grise një copë gazetë vure pak duhan të mbledhur nga bishtat e flakur dhe drodhe një cigare Lajmet t’u futën në mushkëri si tym i hidhur dhe atdheu kollitet i sëmurë. (Spaç,...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

7,252FansaPëlqeje
163NdjekësNa Ndjek
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.