Dienstag, 16. Januar 2018

Beletra

Kali i Napoleonit

Çfarë dimë për Betejën e Waterloos përveçse kanë vdekur ushtarë aty dhe këtu në istikamet e tyre përveçse Napoleoni me dylbitë e tij ulur mbi një kalë të...

Lopa

U shtri lopa e plagosur Pemë dhe përrenj kacavirreshin mbi brirët e saj. Turiri rridhte gjak në qiell.   Turiri i saj prej blete, Nën mustaqen e lëshuar të...

Rekomandim një fëmije

Mos i beso një fëmije. Mos e vrit një hebre. Mos e firmos kurrë një kontratë. Mos u fut në ushtri. Nuk është nevoja të peshkosh shumë gra: Mos...

Uji mësoi

Uji mësoi nga etja. Toka nga oqeanet, Gëzimi nga dhembja, Paqja nga tregimet e luftës, Dashuria nga një gjurmë kujtese, Zogjtë mësuan nga bora.

Eja

«Eja!» – i tha deti përroit «Lërmë të rritem» – i tha përroi. «Po ti bëhesh det atëherë – i tha deti – Kurse unë të dua...

Jeta e jetës sime

Jetë e jetës sime do të kërkoj përherë ta ruaj të pastër trupin tim duke ditur që përkëdhelia jote e gjallë më prek të gjitha gjymtyrët.   Do të kërkoj...

Nuk dua varr luksoz

Nuk dua varr luksoz, Flamuj dhe këngë, Por një shtrat të blertë Me degë të njoma. Dhe prapa meje asnjë Të mos më qajë te koka. Gjetheve të vona T’u japë...

Të duash

Të duash të tjerët është një kryq i rëndë, por pa dredha je e bukur dhe sekreti i bukurisë tënde është i barabartë me kuptimin e jetës Në...

Jam nga atje

Jam nga atje. Dhe kam kujtime. Jam lindun si lindin njerëzit. E kam një nanë. Dhe një shtëpi me shumë dritare. Kam vllazni. Miq. Dhe një...

Luajmë në bodrum

Askush s’është këtu, në këtë vend të shkretë vetëm ti dhe unë. Andaj kujtojmë ujqit që natën ulërijnë në ëndrrat tona. Andaj me dorën që përvidhet si të ishte...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

7,541FansaPëlqeje
183NdjekësNa Ndjek
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.