Donnerstag, 17. August 2017

Beletra

Katër dhuratat

Allah i madh e fuqiplot, Shkretirash të pamata, Arabit na i dha për short Këto katër dhurata: Një çallmë që më bukur ndrin Se çdo kurorë mbreti, Një çadër që...

Gratë

Dhe e gjatë e pambarimtë biseda e grave, duket diçka e parëndësishme, kështu mendojnë burrat; as ata s'e imagjinojnë që kjo është biseda që e mban botën në orbitën e...

Kthimi në gjithësi

Për çdo ditë Prej meje shkëputet nga një copë: Orë për orë Flok për flok Puthje për puthje Përplasen në pafundësi: Vetëm sytë e mi nuk plaken E dashur Derisa drita jote...

Dhjetë barsoleta hebraike

Kultura gjermano-hebraike është e pasur: ajo shtrihet së paku nga filozofi Moses Mendelssohn deri te Franz Kafka. Deri në vitin 1933 një e treta e nobelistëve gjermanë ishin me origjinë hebraike. Kjo botë nuk ekziston më, sepse e ka shkatërruar nazizmi. Por ka mbijetuar humori hebraik.

Kujt t’i flasësh sot

Kujt t’i flasësh sot? Vëllezërit janë të ligj; e pamundur, sot, t’i duash miqtë, lakmia sundon gjithkush pasurinë e fqinjit grabit. Kujt t’i flasësh sot? Fisnikëria s’gjendet...

Shkurre me gjethe si zemër

Shi i ngrohtë vere: kur një pikë e rëndë bie tërë gjethi dridhet Ashtu çdo herë zemra ime dridhet kur mbi të bie emri yt (Nga gjermanishtja: Enver Robelli)

Përse nuk vjen?

  Shoh dallëndyshet q’ikin larg dhe gjethet që u zverdhën pak, mbi vreshta tutje bryma ra – përse ti s’vjen, pse nuk vjen pra? Eja në krahë të të...

Në mërgim

Mërgimi është aq i hidhur, saqë gjithçka brenda meje e huaj më është, gjithçka në një mënyrë tjetër. Po vdes gjithnjë e më shumë, çdo shprese lamtumirë po i...

Të verbërit në Paris

Janë të dhimbshëm gjithkund të verbërit, por të tillë ngjajnë më shumë në Paris. Në Shans Elize kalojnë, madje në Monparnas, oh, është e tepërt Kur i ndesh...

Detyra

Detyra më e vështirë e të dashuruarve nuk është të dashurohen, por ta ndajnë dashurinë në dysh në dritën e pasigurt të agimit, kur zbardh dita, përditshmëria. A...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

7,251FansaPëlqeje
163NdjekësNa Ndjek
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.