Donnerstag, 18. Januar 2018

Beletra

Vetëm det

vetëm det është vetëm det çdo gjë që ka gojë dhe nuk flet është det çdo gjë që ulet e ngrihet bie dhe fshihet është det çdo gjë që...

Rrënim

Në mbrëmje, kur nisin dhe bien paqe kambanat, Ndjek unë fluturimet mahnitëse të zogjve, që varg Shkojnë, si karvanë pelegrinësh të devotshëm larg, Zhduken hapësirave vjeshtore, t’kthjellta...

Zvicra dhe Europa

Kryeneçësia mund të jetë e rrezikshme. Kush qëndron pranë të vetes me kokëfortësi, ai mbyllet në vetvete nga rrjedha e jetës. Në fund vyshket. Megjithatë, ata që predikojnë vetminë politike duket se sot gëzojnë simpatinë e zviceranëve të pasigurt. Popullizmi i djathtë aktualisht në Zvicër po e ngre kokën me krenari.

Mysafir në Zvicër

Çfarë do të ndodhte me Zvicrën nëse punëtorët tanë të huaj befas do të na thoshin lamtumirë dhe do të ktheheshin në vendet e tyre të prejardhjes? Disa ndërmarrje do të duhej të mbylleshin menjëherë. Stabilitetit ekonomik do t’i lëkundeshin më shumë se themelet. Zviceranët që mendojnë u janë përjetësisht mirënjohës vendeve fqinje europiane, por edhe rajoneve më të largëta që njerëzit e tyre kanë mërguar dhe kanë ardhur te ne.

Ftesë për në Zvicër

Vendet e vogla e kanë nafakën që njëkohësisht të adhurohen dhe të trajtohen me mirëkuptim, që të shikohen nga lart dhe të mos merren si bash tamam. Por edhe vendet e vogla mund të jenë komplekse, vështirë të kuptueshme dhe tekanjoze. Por kush e kupton tërë një vend dhe njerëzit që e ndiejnë veten pjesë të atij vendi? Një përpjekje në disa vazhdime për të kuptuar Zvicrën.

Profeti

Qëkurse Zoti me dërgoi Të jem profet mes njerëzisë, Në syt’ e tyre shpesh lexoj Faqe përplot prej ligësisë. Ju predikova drejtësi Dhe dashurinë më të dëlirë, Po dhe të...

Mbi qenin që ulërin, kalin e ngordhur, servilët dhe operat: dhjetë ngacmime anekdotike

Çfarë ka ai qen që ulërin? Shkoi njëri tek berberi për t’u rruar. Duke qenë se berberi ishte një person jo fort i përgjegjshëm për...

***

Nëna më tha: Duhet të jesh vajzë! Duhet të jesh motër! Duhet të jesh grua! Në këtë shtëpi! Dhe unë u bëra siç më tha nëna: vajzë e jetës si...

Dëgjomë siç dëgjohet shiu

Dëgjomë siç dëgjohet shiu as vëmendshëm as shkujdesur, hapa të lehtë, rigon, uji që është ajër, ajri që është kohë, dita që s’ka të perënduar, nata që ende s’troket, shëmbëllesa...

Dedikim

E di që po e lexon këtë poezi  vonë, para se të lësh zyrën tënde me të vetmen llampë të verdhë dhe një dritare që nxin në...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

7,539FansaPëlqeje
183NdjekësNa Ndjek
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.