Wednesday, 20. February 2019

Ballë për ballë

«Shqiptarët e dënuar në rastin ‹Monstra› janë të pafajshëm»

Zoran Zaev është kryetar i Partisë Socialdemokrate të Maqedonisë. Përmes publikimit të bisedave telefonike të qeverisë ai ka shkaktuar krizën, e cila aktualisht po...

«Demokracia e Maqedonisë është si fshat Potemkini»

Radmila Shekerinska, nënkryetare e opozitës socialdemokrate në parlamentin e Shkupit, në një intervistë për revistën gjermane «Der Spiegel» akuzon kryeministrin Nikolla Gruevski për stilin...

«Fëmijët shqiptarë duhet të jenë krenarë me gjuhën amtare»

Naxhi Selimi është udhëheqës i Katedrës së Gjuhës Gjermane në Shkollën e Lartë Pedagogjike në Schwyz. Ai flet për rëndësinë e mësimit të gjuhës amtare, atë të arsimit në përgjithësi; për punën që duhet të bëjnë prindërit me fëmijët etj. Selimi është autor i shumë punimeve lidhur me vështirësitë e fëmijëve të emigrantëve në Zvicër.

«Çka, ti je shqiptare?»

Gazeta zvicerane «Tages Anzeiger» interviston dy studente dhe një student shqiptar për të dëshmuar sa të pasakta janë paragjykimet ndaj shqiptarëve. Burim Lusha, Vjosa...

«Njerëzit që jetojnë në Zvicër duhet të mund të marrin pjesë në proceset politike...

Jacqueline Fehr, SP, shkon e hapur dhe me guxim drejt së ardhmes. Ajo në zgjedhjet e 12 prillit 2015 kandidon për në Qeverinë e...

«Në vendlindje vetja më duket si turist»

INTERVISTË ME DEPUTETIN KANTONAL TË ZUGUT, ZARI XHAFERI Zari Xhaferi, më 5 tetor 2014, është zgjedhur për të dytën herë deputet kantonal në Zug nga...

«Gjeneratat e reja – faktor i jetës shoqërore të Zvicrës»

INTERVISTË ME KRYETARIN E GJILANIT, LUTFI HAZIRI Lutfi Haziri është gjithnjë afër qytetarëve të Gjilanit. Ai është modest dhe i kupton të gjitha hallet që...

«Zvicra – mbështetësi më i madh i Kosovës në aspektin e investimeve»

INTERVISTË ME KRYETAREN E GJAKOVËS, MIMOZA KUSARI – LILA Mimoza Kusari – Lila nuk mungon nëpër aktivitetet e rëndësishme që mbahen kudo në Diasporë. Ajo...

«Diaspora vetëm e bashkuar integrohet pa u asimiluar»

INTERVISTË ME MINISTRIN E DIASPORËS SË KOSOVËS, VALON MURATI «Gjenerata e tretë është një sfidë e madhe për vetë Diasporën dhe për Kosovën. Si e...

«Shqiptarët e Zvicrës potencial i madh kontribuues i kauzës shqiptare»

INTERVISTË ME KRYETARIN E TIRANËS, LULZIM BASHA Gjenerata e tretë e shqiptarëve në Zvicër duhet ta transmetojë pozitivitetin e modelit zviceran në Vendlindje. Ky potencial...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.