Mittwoch, 26. April 2017

Kujtim SHABANI

Kujtim SHABANI
538 POSTIME 0 KOMENTET

Sundoj, prandaj ekzistoj

Presidenti maqedonas në një intervistë për një gazetë austriake e shpalosi hapur politikën ditore të partisë së tij dhe filozofinë politike të elitave maqedonase.

Rrënjët

Një mesele tejet interesante. Një përrallë. Ashtu si i dimë ato, me vëllezër, me vese, me qypa... Por, që ka ngjarë vërtet! Nga dëshira...

Dy vrojtime dhe një anekdotë

Rrjetet sociale janë platforma të komunikimit masiv, në të cilat nuk abuzojnë vetëm laikët, por edhe elitat. Politikanët shqiptarë ngatërrohen shpesh me postimet e tyre në Facebook. Një urtësi thotë nuk mund të mos komunikosh, një prapësi thotë nuk mund të pushosh.

Intervistë me kombin

Përveç me persona të caktuar, portalet dhe televizionet sjellin intervista edhe me kombin. Po, me Kombin! Me të madhe a me të vogël –...

Rama, Trumpi dhe letërsia

Presidenti amerikan dhe Kryeministri shqiptar e kanë së paku një të përbashkët. Ardhja e tyre në pushtet nxitet edhe nga përjetime personale në jetën e tyre. Këto ngjitje «aksidentale» mund ta kenë edhe koston e tyre.

Imitimi, një këshilltar i keq

I. Ta nisim nga përfundimi: Politika duhet të jetë origjinale. Edhe kur u referohet modeleve të etabluara. Akoma sot shkruhen punime shkencore për ekspeditat e...

Njëherë krimi, pastaj sistemi

Parimi «fituesi me fituesin në qeveri» është irracional. Kjo tani i shërben Gruevskit si shkak për trazira. Ndërkohë që shumica e tij është e kontestueshme. Në njëfarë mënyre, ajo i detyrohet edhe një angazhimi të errët të partive shqiptare.

«Detaje»

Skena politike shqiptare në katër plane. Ligjërim dhe aksion politik që e fyen inteligjencën e opinionit publik.

Popullata ‹non grata›

Platforma e partive politike shqiptare të Maqedonisë nga VMRO-ja quhet platformë e Tiranës, kurse nga shqiptarët ka filluar të quhet deklaratë. Sot, pas albanofobisë fshihet frika e kuadrove të kësaj partie nga burgosja. Por, pas burgosjes politike të shqiptarëve fshihet vazhdimisht albanofobia e saj.

Sa mirë që është gënjeshtër!

Për politikanët shqiptarë, shpeshherë në rend të parë është partia, pastaj qytetarët dhe vendi. Kjo ndodh në Shqipëri, në Kosovë dhe në Maqedoni.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.