Friday, 22. February 2019

dp

5276 POSTIME 0 KOMENTET

Pensionimi i hershëm – problem për ekonominë

40 për qind e burrave dhe 33 e grave në Zvicër pensionohen para kohohe, pavarësisht nga mungesa kuadrove profesionale. Si mund të shfrytëzohet ky...

Gati çdo i katërti – i huaj

Statistika e popullsisë tregon që në Zvicër jetojnë gjithnjë e më shumë të moshuar. Rritjen më të madhe të popullatës megjithatë nuk e shënon...

Qeveria në kulmin e besueshmërisë

Besueshmëria në Qeveri ka arritur vlerat më të larta në 15 vitet e fundit. Megjithatë, me dy tema ajo mund të regjistronte rënie, shënon...

Besimi është i mirë, kontrolli – i shtrenjtë

Parlamenti dëshiron ta kontrollojë më mirë të drejtën për qëndrim në Zvicër dhe ndihmë sociale të qytetarëve të UE-së. Qeveria dyshon në bilancin e...

«Sa është tepër?»

Konfederata të premten ka lansuar fushatën e saj të re për parandalimin e alkoholit. Në fokus të saj nuk është paralajmërimi, sa çështja se...

Në Zvicër: Përsëri rreth 80'000 emigrantë

Edhe pas miratimit të Iniciativës së Emigrimit Masiv, Zvicra mbetet një vend shumë atraktiv për emigrim – konstaton Neue Zürcher Zeitung. Në 2014-tën në...

Baticat dhe zbaticat e tregut të imobilieve

Tages Anzeiger raporton për zhvillimet më të reja në trgun e banesave dhe të imobilieve. Në viset rurale qiratë janë nën mesataren e Zvicrës dhe...

SP-ja kërkon transparencë të rrogave

Partia Socialdemokrate e Zvicrës angazhohet për transparencë rrogash dhe më shumë se kaq. Ajo apelon tek disa koncerne të vendit që t’i nënshtrohen të...

Franshisa minimale: nga 300 – 500 franga

Sigurimi Shëndetësor duhet të bëhet një sigurim dhe jo «vetëshërbim», thotë kryetari i Santésuisse. Ndër të tjera, ai kërkon një franshisë minimale më të...

Përgjegjësi nga koncernet

Ndërmarrjet zvicerane duhet t’i përfshijnë të drejtat e njeriut dhe mbrojtjen e ambientit në praktikat e tyre afariste. Këtë e kërkon një koalicion, i...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.