Wednesday, 23. January 2019

dp

5204 POSTIME 0 KOMENTET

Zvicra do t’i eksportojë të burgosurit

Autoritetet zvicerane dëshirojnë të bashkëpunojnë ngushtë me vendet fqinje në lidhje me të burgosurit. Për t’i lehtësuar burgjet e saja, të dënuarit në Zvicër...

‹Enciklopedi› shprehjesh për të huajt

Një fjalor për koncepte për të huajt u jep përgjigje dilemave se si duhet shprehur korrekt në raport me emigrantët në Zvicër... Nuk ka vetëm...

Të huajt në Zvicër pozicionohen më majtas se vendasit

Si për nga ideologjia politiko-partiake, ashtu edhe në çështje konkrete, të huajt qëndrojnë më majtas se vendasit. Kjo del nga një studim i Universitetit...

Zvicra nuk adhurohet si më parë

Në përgjithësi Zvicra gëzon një imazh pozitiv në botë, por opinioni si parajsë tatimi po mbijeton. Këtë e trgon një studim i «Präsenz Schweiz». Për...

Nuk ka lëshime për ata që ngasin shpejtë

Kush e tejkalon shpejtësinë e lejuar në trafik, konsiderohet me ligj si «Raser». Ky është vendimi i Gjyqit Federal të Zvicrës. Kushtet e vendosura në...

Reagon Unioni i Imamëve Shqiptarë në Zvicër

Pas tematizimit nëpër mediet shqiptare dhe zvicerane të zhdukjes së fëmijëve të një mërgimtari shqiptar nga Winterturi dhe dyshimeve se ata mund të kenë...

Maurer: Emigracioni është i frytshëm për sportin

Ministri i sportit të Zvicrës, Ueli Maurer, pret një vit të mbarë për sportin. Sporti nuk është vetëm një mekanizëm integrimi për shoqërinë zvicerane, ai...

Zviceranët i preferojnë bilateralet ndaj kontingjenteve të të huajve

Shumica e zviceranëve janë për t'i ruajtur marrëveshjet bilaterale. Zviceranët besojnë në të ardhmen e marrëveshjeve bilaterale dhe shpresojnë që Parlamenti do të gjejë një...

Emigrantët e rinj ftohen në biseda konsultative

5'000 emigrantë të rinj në kantonin e Bernës thirren vitin e ardhshëm në biseda në komunën e tyre. Varësisht nga rasti do caktohen masa...

Iniciativë Popullore kundër çmimeve të larta

Mbrojtësit e konsumatorit të vendosur për rregullimin e padrejtësive në treg. Ata kanë edhe simpatinë e Komitetit të Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme. Për...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.