Tuesday, 16. October 2018

dp

4960 POSTIME 0 KOMENTET

Nuk ka lëshime për ata që ngasin shpejtë

Kush e tejkalon shpejtësinë e lejuar në trafik, konsiderohet me ligj si «Raser». Ky është vendimi i Gjyqit Federal të Zvicrës. Kushtet e vendosura në...

Reagon Unioni i Imamëve Shqiptarë në Zvicër

Pas tematizimit nëpër mediet shqiptare dhe zvicerane të zhdukjes së fëmijëve të një mërgimtari shqiptar nga Winterturi dhe dyshimeve se ata mund të kenë...

Maurer: Emigracioni është i frytshëm për sportin

Ministri i sportit të Zvicrës, Ueli Maurer, pret një vit të mbarë për sportin. Sporti nuk është vetëm një mekanizëm integrimi për shoqërinë zvicerane, ai...

Zviceranët i preferojnë bilateralet ndaj kontingjenteve të të huajve

Shumica e zviceranëve janë për t'i ruajtur marrëveshjet bilaterale. Zviceranët besojnë në të ardhmen e marrëveshjeve bilaterale dhe shpresojnë që Parlamenti do të gjejë një...

Emigrantët e rinj ftohen në biseda konsultative

5'000 emigrantë të rinj në kantonin e Bernës thirren vitin e ardhshëm në biseda në komunën e tyre. Varësisht nga rasti do caktohen masa...

Iniciativë Popullore kundër çmimeve të larta

Mbrojtësit e konsumatorit të vendosur për rregullimin e padrejtësive në treg. Ata kanë edhe simpatinë e Komitetit të Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme. Për...

Dënohet për konflikt në trafik këshilltari i SVP-së

Yves Nidegger, këshilltar nacional nga Gjeneva, dënohet pas një incidenti me një punëtor të trafikut. Deputeti i SVP-së të premten që shkoi u gjobit me...

Vaksinim kundër gripit në farmaci

Enti Federal për Shëndetësi lejon vaksinimin nga gripi pa rekomandim mjekësor. Ai mund të bëhet edhe në farmaci. Zviceranët nuk i kanë qef vaksinat, e...

Gati aksident në hapësirën ajrore të Zvicrës

Po hetohet një ngjarje e nëntorit, kur dy avionë luftarakë dhe një aeroplan privat iu afruan rrezikshëm njëri-tjetrit. Ngjarja ka ndodhur në fund të nëntorit...

Akuzohet Unia

Industria e maqinerisë, elektros dhe metalurgjisë e akuzojnë sindikatën e punëtorëve Unia për thyerje të mirëbesimit dhe prishje të partneritetit social. Bashkimi profesional i industrisë...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.