Wednesday, 18. July 2018

dp

dp
4832 POSTIME 0 KOMENTET

Epitaf

Ndalu, o njeri i mirë, këtu ku rritet bari, Dhe lexo me vëmendje. Poshtë këtij varri Dergjet një poet, ose kështu e quanin dikur... Thuaj një lutje...

Sigurimet nuk i marrin përsipër aksidentet me veturë në Kosovë

Një kosovar me banim në Zvicër përfshihet në një aksident me veturë në Kosovë. Sigurimi Helvetia ia refuzon mbulimin e dëmit, ndërsa Gjyqi Federal...

Zvicra – vendi më i lumtur në botë…

Konvederata Helvetike ka një nam të madh. Mjerisht ajo nuk është më vendi me reputacionin më të mirë në botë.   Zvicra ndërkohë nuk është më...

Sivjet në Zvicër 2’000 azilkërkues më shumë

Nga prilli deri në fund të qershorit 2015 në Zvicër janë evidentuar 7'384 kërkesa për azil. Kjo domethënë një rritje e konsiderueshme në krahasim...

Soneti 107

As frikërat e mia, as fryma profetike E botës – ënd’rrimtare për ditën që agon, S’e kontrollojn’ dot dashurinë time magjike, Që fundin e trishtë po ia...

«Reklama që flet» në stacionin e trenit në Zürich shndërrohet në hit të internetit

Një bujk zviceran iu drejtohet kalimtarëve në stacionin e trenit të Cyrihut nga një monitor i madh dhe i fton ta vitzitojnë stanin e...

Se harruar kemi

Ka ndonjë prej nesh që di të dashurojë? Le të dalë, të ecë drejt detit, të këndojë, nga valët vajza do të bulojnë jo veç për atë që këndon, po...

Do lindësh djalë apo vajzë? Kjo duhet të mbetet sekret!

Një grua shkon në Kosovë për të abortuar, sepse fëmija nuk e ka gjininë që dëshiron çifti. Ligj i ri për «seleksionimin gjinor» në...

Me ngulmin e diellit

Të dua. Me gazin e mëngjesit, që pikon mbi vesën në fushë, përditë do të të këndoja për dashurinë, me pasionin e ushtarit, që nga lufta së dashurës i...

Rekord në ETH

Aeroplani diellor zviceran qëndron 81,5 orë në ajër. Ai do të shfrytëzohet për aksione shpëtimi.   Një ekip studiuesish nga Shkolla e Lartë Politeknike e Cyrihut,...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.