Thursday, 25. April 2019

dp

5379 POSTIME 0 KOMENTET

VC Kosova kundër FC Muri

Të dielën e 11 tetorit FC Kosova do të ballafaqohet me FC Muri-n. Takimi do të zhvillohet në ora 14.30 në Brühl, Muri AG...

Eskalim në Cyrih pas ndeshjes Shqipëri-Serbi

Pas përfundimit të ndeshjes së futbollit ndërmjet Shqipërisë dhe Serbisë, në Oerlikon të Cyrihut shpërthen situata. Janë dëgjuar edhe krisma.

Katedralja ku përplaset feja me politikën

Me emrin e saj, katedralja ortodokse në Tiranë, «Ngjallja e Krishtit», pos frymës fetare përthekon edhe një copë historie të Shqipërisë komuniste, kur feja ndalohej me ligj.

Legjenda e Drenicës

Uluron murrani i çmendun, fshân si bishë me zhgjetën n’bri. Davaritet mjegulla e dendun mbi katundin shkrumb e hi. E mbi buzën e nji rrmoje duket tash një kullë...

Një bilanc i ndërmjemë për refugjatët

Kush janë vendet më të lakmuara për refugjatët, përse është e pamundur politika europiane dhe çështjeve të njashme iu jep përgjigje një raport i NZZ-it.

Lëvdatë për përfaqësuesit e popullit

Kur heshtin – mendojmë se janë të ditur. Por heshtja nuk është tabiat i tyre dot. Mjekra e apostujve deri në gjoks u është rritur dhe me...

Stërvitje

Përpiqu nganjëherë një fjali ta thuash që natyrshëm rrjedh prej teje, ndonëse nuk përmban fjalën UNË. Mëso, në fillim ndoshta në qetësi, së paku ta thuash fjalën TI. Deri te NE në të vërtetë ende...

Prehje mes peshqve të shenjtë në Shanliurfa

Përzierje traditash, civilizimesh, kulturash: Një bredhje refleksive dhe retrospektive mes Anadollit të vetmuar dhe Stambollit qejfli.

Prej zezakëve të Ulqinit deri te ortodoksët shqiptarë në Maqedoni

Libri «Shqiptarët dhe të tjerët: nga Madona e Zezë deri te Molla e Kuqe» i historianit Ylber Hysa do duhej të ishte lektyrë e obligueshme për të gjithë studentët shqiptarë të historisë.

Ngashnjim

N’kaltrinë e syve t’tu Kaherë valëviten velat e bardhë Të dëshirave të mija. Ti je sirenë e llastueme Unë gjuej pulëbardhat valëve t’gjoksit tand....
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.